Franţa: Întreruperile de producţie de la Stellantis sunt legate de Continental

Da mai departe!

Întreruperile de producţie la două fabrici Stellantis din Franţa sunt provocate de deficitul de componente de la grupul german Continental AG, au declarat vineri pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Continental nu a putut livra sistemele de navigaţie conectată şi de divertisment fabricii Citroen din Rennes, în timp ce activitatea la uzina Peugeot din Sochaux a fost oprită deoarece Continental nu a livrat dispozitivele „touch screen”, susţin sursele.

Continental, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, nu a dorit să comenteze informaţia, care fusese pentru prima dată anunţată de publicaţia franceză La Tribune, vineri dimineaţă.

Un purtător de cuvânt al Stellantis a declarat că firma nu comentează în privinţa furnizorilor individuali şi a reiterat că actualele întreruperi sunt legate de deficitul de semiconductori.

Al patrulea producător auto mondial a informat miercuri că activitatea la cele două fabrici din Franţa va fi oprită până săptămâna viitoare.

De asemenea, grupul va opri operaţiunile la uzina Melfi din sudul Italiei în perioada 28 iunie-2 iulie, din cauza deficitului „structural” de semiconductori. La Melfi, unde sunt peste 7.000 de angajaţi, Stellantis produce modelele Compass şi Renegade Jeep.

Anul trecut, Stellantis a anunţat că intenţionează să investească pe plan global 35 de miliarde de dolari în producţia de vehicule electrice şi software până în 2025, pentru ca în 2030 să poată să comercializeze cinci milioane de vehicule electrice pe an. Compania intenţionează să lanseze 75 de modele electrice până în 2030 pentru mărcile sale Peugeot, Opel, Fiat, Alfa Romeo sau Maserati. 

Related posts