Ford Focus ST – mai frumos și mai rapid

Da mai departe!

Ford câștigă tot mai mare teren pe segmentul hot-hatchurilor, iar Focus ST, cel mai bine cunoscut produs al său din acest segment vine într-o nouă formă, mai atrăgătoare. Aceasta a fost testată de AutoReport.ro prin București.

Modelul are acum un design exterior mai emoționant și mai îndrăzneț, partea față fiind modificată substanțial față de modelul trecut. Focus a primit lumini de zi de tip LED, dar și grila trapezoidală care a devenit o semnătură a mărcii.
Modelul ST este la fel de agresiv ca vechea generație, iar elementele distinctive, precum țeava de eșapament specială sunt la locul lor. Diferența majoră este sub capotă, acolo unde este prezent motorul EcoBoost cu 4 cilindri de 2 litri care a fost modificat pentru a produce 250 CP. Din punct de vedere al cuplului, Focus ST este cel mai bun din gama sa, dar ajunge la 100 km/oră în 6,5 secunde. Noi am primit modelul cu transmisie manuală cu 6 rapoarte. Această variantă este foarte rapidă, stă foarte bine pe autostradă și în viraje și, în același timp, are grijă de portofelul tău. Direcția este foarte precisă, iar comportamentul la drum este ireproșabil.
Noul model a primit modificări de supensie, un sistem de control al tracțiunii revizuit, dar și un soft de gestionare a cuplului. Suspensia absoarbe destul de bine gropile, dar este în același timp și rigidă, satisfăcând cerințele fanilor condusului sportiv.
În interior Focus ST a primit scaune cu susținere laterală mai bună, dar și o mulțime de elemente specifice acestei echipări de top din care logo-urile ST nu lipsesc. Ford Sync te asigură că poți conecta mașina practic la aproape orice pentru a asculta muzica preferată, iar cele mai noi sisteme de pe gama Focus (precum Blind Spot Warning, Lane assistant și park assist) sunt prezente alături de alte programe de asistență deja devenite clasice.

Ford Focus ST 2.0 EcoBoost
0-100 km/h: 6,5 secunde
Viteza maximă: 248 km/h
L/l/î: 4.362/1.823/1.471
Masă proprie: 1.437 kg
Volum portbagaj (l): 363
Cilindree (cmc): 1.999
Putere (CP): 250 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 345 la 2.000 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts