Ford, condamnată la o despăgubire uriașă, de 1,7 miliarde de dolari, după moartea unui cuplu într-un pickup F-250

Da mai departe!

Constructorul auto american Ford a fost obligat să plătească despăgubiri de 1,7 miliarde de dolari pentru un defect de fabricație al unuia dintre modelele sale care a dus la moartea unui cuplu în Georgia în 2014, scrie presa americană.

Deși nu este neobișnuit să vedem despăgubiri de peste 1 milion de dolari în cazurile de accidente de mașină, suma acordată în acest caz este una dintre cele mai mari acordate vreodată.

După verdictul, pronunțat vineri de un juriu din comitatul Gwinnett și relatat de mai multe instituții media americane, Ford a declarat duminică pentru Wall Street Journal că intenționează să facă apel la această decizie, despre care compania a spus că este „nesusținută de dovezi”.

Camioneta F-250 Super Duty a lui Melvin și Voncile Hill s-a răsturnat după ce a făcut pană de cauciuc în timp ce conducea pe o șosea în apropiere de Americus, Georgia.

Acoperișul autovehiculului răsturnat a cedat, strivind cuplul din habitaclu.

În urma accidentului, cei doi copii ai cuplului au mers în instanță și au acuzat Ford de un defect de proiectare al modelului, care, potrivit unor documente citate de presa americană, a fost implicat în alte zeci de accidente similare.

În timpul procesului de trei săptămâni, avocații Ford au citat mai multe studii de proiectare și siguranță care arată, spun ei, că acoperișul este suficient de puternic pentru a rezista unui astfel de impact.

Dar juriul a considerat totuși responsabilă compania din Dearborn, Michigan, spunând că a fabricat aproximativ 5,2 milioane de unități ale modelului din 1999 până în 2016, înainte ca acoperișul să fie întărit începând cu 2017.

Suma de 1,7 miliarde de dolari este pentru așa-numitele daune punitive, care depășesc prejudiciul cauzat victimei (victimelor) și sunt menite să pedepsească comportamentul vinovatului.

Acestea sunt adesea proporționale cu capacitatea financiară a persoanei sau a entității implicate.

Related posts