Fabricile Mazda din întreaga lume vor avea amprentă neutră de carbon până în 2035

Da mai departe!

Mazda Motor Corporation și-a anunțat astăzi angajamentul ca fabricile Mazda să aibă ampreuntă neutră de carbon până în 2035, sprijinind obiectivul de a face întreg lanțul de aprovizionare Mazda neutru din punctul de vedere al carbonului până în 2050.

Mazda consideră că este responsabilitatea de bază a tuturor producătorilor de automobile să contribuie la stoparea încălzirii globale prin reducerea emisiilor de CO2 în fiecare etapă a producției vehiculelor, inclusiv în fabricație, transport, utilizare și reciclare.

Drept urmare, Mazda a fost implicată activ în mai multe inițiative neutre din punctul de vedere al carbonului.

Pentru a atinge o amprentă neutră de carbon în fabricile Mazda din întreaga lume până în 2035, Mazda va continua să lucreze îndeaproape cu partenerii săi și se concentrează pe trei domenii: (1) conservarea energiei, (2) trecerea la energii regenerabile, (3) introducerea de combustibili neutri din punctul de vedere al emisiilor de carbon pentru transportul intern.

Primul domeniu se concentrează pe eforturile de conservare a energiei în timpul proceselor de fabricație a vehiculelor, care emit cantități mari de CO2. Acestea includ reducerea energiei termice prin dezvoltarea uscării vopselelor la temperatură joasă și îmbunătățirea eficienței conversiei energiei prin optimizarea tehnologiei de procesare.

În ceea ce privește cel de-al doilea domeniu, și anume trecerea la energia regenerabilă, Mazda recunoaște importanța nu numai de a face pași spre o amprentă neutră de carbon a companiei, ci și de a contribui la creșterea economiei locale în care se află fabricile sale. Mazda va participa în mod proactiv la eforturile Subcomitetului pentru promovarea energiei electrice neutre din punctul de vedere al carbonului din regiunea Chugoku, care își propune să extindă oferta și cererea de energie electrică cu amprentă neutră de carbon în întreaga regiune. Mazda ia în considerare, de asemenea, diferite forme de decarbonizare, cum ar fi generarea de energie cu emisii reduse/fără emisii de carbon în fabricile sale și achiziția de energie electrică de la furnizorii de energie regenerabilă.

Pentru introducerea combustibililor cu amprentă neutră de carbon, al treilea domeniu, Mazda lucrează la utilizarea combustibilului neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon pentru transportul intern, în cooperare cu Hiroshima Council for Automotive Industry-Academia-Government Collaboration, care promovează utilizarea practică a biocombustibililor de generație următoare.

Mai mult, Mazda va valorifica inițiativele desfășurate în Japonia și le va folosi ca bază pentru a implementa abordarea optimă pentru fiecare fabrică din afara Japoniei.

Prin aceste eforturi, Mazda va continua să facă pași fermi către provocarea mai mare de a face întregul său lanț de aprovizionare neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Related posts