Exemplarul Lamborghini Huracán cu numărul 20.000 iese de pe linia de producție

Da mai departe!

Automobili Lamborghini anunță exemplarul de Huracán cu numărul 20.000: un model STO Grigio Acheso Matt pentru un client din Principatul Monaco. Dacă Huracán Super Trofeo Omologata este apogeul performanței Huracán într-o mașină de șosea cu spirit de curse, acesta este și parte dintr-o familie extinsă de modele Huracán care au furnizat performanțe de vârf cuplate cu manevrabilitate dinamică și pilotaj entuziasmant încă de la lansarea sa, din 2014.

„La lansare am spus că, odată cu Huracán, Lamborghini scrie următorul capitol din marea sa istorie”, a spus Președintele și CEO-ul Automobili Lamborghini, Stephan Winkelmann. „Huracán este o evoluție în ceea ce privește designul, cunoștințele tehnologice, experiența de condus, palmaresul și recordurile de vânzări. A fost concepută ca o mașină care să ofere emoții super sportive în orice mediu, de la conducerea zilnică până la performanțe palpitante pe pistă. Fiecare iterație a lui Huracán a rămas fidelă acelei filozofii Lamborghini, în timp ce în sporturile cu motor, Huracán nu este doar protagonistul seriei Super Trofeo monomarca Lamborghini, ci și-a dovedit dominația și în seria GT3 în întreaga lume.”

Opt ani de succes, din 2014

Succesul Huracán a rezistat timp de opt ani, o atracție menținută de-a lungul timpului datorită unei game largi de versiuni: 12 versiuni de șosea și trei versiuni de curse. Din 2014, 71% dintre clienți au ales versiunile coupé și 29% derivatele cabrio. Topul piețelor este reprezentat de Statele Unite, unde peste 32% din exemplarele produse, din toate versiunile Huracán, au fost livrate în ultimii opt ani, urmate de Marea Britanie și China. Acest succes solid continuă și astăzi: modelele Huracán au contribuit în mare măsură la recordul de vânzări din 2021, cu o creștere puternică a vânzărilor, până la 2.586 de unități, parțial datorită impulsului dat de răspunsul foarte pozitiv al clienților la Huracán STO.

2014: prima versiune coupé, LP 610-4                                                             

Primul coupé Huracán (LP 610-4) a debutat la Salonul Auto de la Geneva 2014, cu tracțiune integrală, 610 CP, accelerație de la 0-100 km/h de 3,2 secunde și o viteză maximă de 325 km/h. Inovațiile au inclus selecția modului de conducere Lamborghini ANIMA, sistemul giroscop LPI la bord, injecție dublă de combustibil și lumini LED în toată mașina: o premieră în industrie în segmentul super sport. Huracán LP 610-4 Spyder a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Frankfurt în septembrie 2015. Motorul V10 de 5,2 litri cu aspirație naturală este același ca la coupé și dezvoltă 610 CP. Sprintul 0-100 km/h este parcurs în 3,4 secunde, iar viteza maximă este de 323 km/h.

2015: Huracán LP 580-2, o experiență de tracțiune pe două roți

În comparație cu LP 610-4, acesta diferă prin faptul că are un motor cu putere mai redusă și tracțiune spate în loc de tracțiune integrală. Are același V10 de 5,2 litri ca și 610-4, dar cu putere redusă la 580 CP și cuplu de 533 Nm. Datorită absenței tracțiunii integrale, inginerii Lamborghini au obținut o economie de greutate de 33 kg față de coupé-ul Huracán, până la doar 1.389 kg. Viteza maximă este de 320 km/h. O variantă Spyder RWD a lui Huracán LP 580-2 a fost prezentată la Salonul Auto de la Los Angeles în noiembrie 2016. Motorul V10 de 5,2 litri cu aspirație naturală, același ca la coupé, dezvoltă 580 CP. În 2016, un model Avio în ediție limitată de 250 de exemplare a celebrat inspirația aviatică și aeronautică în stilul Huracán.

2016: debutul Huracán Performante și recordul turului Nürburgring

Huracán Performante de 640 CP a intrat pe piață în 2016. Beneficiind de inovațiile aerodinamice active patentate de Lamborghini ALA, a stabilit recordul turului Nordschleife Nürburgring pentru mașini de serie și a câștigat premii în întreaga lume. În 2018, Huracán Performante Spyder a atins apogeul dezvoltărilor Huracán: combinația sublimă între inovație tehnologică fără egal, performanță și conducere în aer liber. Asemenea lui Performante coupé, Spyder produce 640 CP la 8.000 rpm, producând 600 Nm de cuplu la 6.500 rpm, accelerând de la 0-100 km/h în 3,1 secunde și 0-200 km/h în 9,3 secunde.

2019: noul Huracán EVO – următoarea generație de mașini super sport V10

În 2019, a debutat „evoluția” Huracán EVO. Designul distinctiv a redefinit superioritatea aerodinamică și dinamica de conducere îmbunătățită a acestui nou model, luând cei 640 CP și abilitățile extraordinare ale lui Performante combinate cu direcția pe roțile din spate, vectorizarea cuplului și LDVI cu logică predictivă. EVO Spyder a adoptat controlul dinamic al vehiculului de ultimă generație și aerodinamica dezvoltate pentru coupé, cu motorul Lamborghini V10 aspirat natural de 5,2 litri îmbunătățit pentru o putere mai mare și încorporând supape de admisie din titan. În 2020, Huracán EVO Rear-Wheel Drive (RWD) a fost prezentat oferind 610 CP de putere la 8.000 rpm și 560 Nm de cuplu la 6.500 rpm unei mașini ușoare cu tracțiune spate și direcție dinamică, pentru o distracție maximă la volan. Huracán EVO RWD are o viteză maximă de 325 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde. În același an, Automobili Lamborghini a fost prima marcă de automobile care a folosit Realitatea Augmentată (AR) pentru lansarea virtuală a unui nou model, Huracán EVO RWD Spyder. Folosind AR Quick Look de la Apple, compania a prezentat cea mai recentă mașină super sport V10 clienților și fanilor din întreaga lume.

2021: Huracán STO – Lamborghini Squadra Corse în inima sa

Huracán STO (Super Trofeo Omologata) lansat în 2021 a oferit experiența și know-how-ul Lamborghini în motorsport într-o mașină de șosea omologată. A fost inspirat de Huracán EVO Super Trofeo dezvoltat de Squadra Corse pentru propria serie de curse Lamborghini, precum și de Huracán EVO GT3, de trei ori câștigător al cursei de 24 de ore de la Daytona și de două ori câștigător al cursei de 12 ore de la Sebring. Cu motorul V10 cu aspirație naturală de 640 CP care generează 565 Nm la 6.500 rpm, Huracán STO cu tracțiune spate oferă o accelerație uluitoare de la 0 la 100 km/h în 3,0 secunde, de la 0 la 200 km/h în 9,0 secunde și un maxim de viteză de 310 km/h.

2022: Huracán Tecnica, proiectat pentru a oferi ce e mai bun din ambele lumi

Cel mai nou membru al familiei Huracán, dezvăluit în aprilie 2022, este Huracán Tecnica: noua generație V10 cu tracțiune spate, dezvoltat pentru piloții care caută distracție și stil de viață la volan, dar și perfecțiunea, atât pe șosea cât și pe pistă. Numele Tecnica întruchipează evoluția avansată a caracteristicilor tehnice ale Huracán și reprezintă inovația Huracán atât sub capotă, cât și în exteriorul remarcat instantaneu, cu noul său aspect care accentuează o aerodinamică îmbunătățită pentru performanțe sporite, stabilitate și ușurință în utilizare, în special pe circuit. Preluând motorul de la Huracán STO, cu o creștere de 30 CV față de Huracán EVO cu tracțiune spate (RWD), grupul propulsor oferă 565 Nm de cuplu la maximum 6.500 rpm și o accelerație îmbunătățită de 0-100 km/h în 3,2 secunde.

De la conectivitate la lumea digitală a sporturilor electronice

În 2021, Lamborghini a devenit primul producător auto care a încorporat controlul complet al sistemelor mașinilor de către Amazon Alexa, în Huracán EVO și, de asemenea, primul care a adoptat funcția what:three:words pentru o navigare precisă oriunde în lume. Fanii Lamborghini se bucură de Huracán într-o serie de jocuri video și competiții de e-sport, inclusiv FORZA Horizon și Gran Turismo, Rocket League și Assetto Corsa Competizione.

60% dintre modelele Huracán au personalizare Ad Personam.

Mai mult de 60% dintre modelele Huracán livrate au beneficiat de personalizare Ad Personam cu o paletă vastă de culori, ornamente și materiale speciale. Programul Ad Personam oferă acum aproximativ 300 de culori exterioare, dar un client poate solicita oricând o opțiune unicat. Clienții din Europa Centrală, Japonia și Marea Britanie sunt cei mai înclinați spre personalizare. Obiectele de zi cu zi precum mobilier, canapele, genți, haine, dar și cosmetice (fard de ochi, lac de unghii), pietre prețioase și curele de ceas inspiră clienții Lamborghini. Au nevoie să se simtă liberi, să creeze ceva care să le reprezinte gusturile, personalitatea și viața de zi cu zi. Un Huracán cu tracțiune spate pentru Papă a fost creat în culorile papale și prezentat în Vatican pentru a fi licitat în scopuri caritabile.  

Huracán Polizia: o relație de lungă durată cu poliția italiană

Mai multe Huracán au fost livrate poliției italiene, ca parte a unei colaborări de lungă durată. Acestea sunt utilizate în principal în urgențe medicale, anul trecut un Huracán livrând un organ pentru un transplant la o distanță de 489 km, de la Padova la Roma, în puțin peste două ore.

Vizitatorii care aterizează pe aeroportul Guglielmo Marconi din Bologna s-au putut bucura, la rândul lor, de vederea mașinilor Huracán care ghidează avioanele pe bretelele pistelor.

Huracán Adventures & Expeditions în întreaga lume

Modelele Huracán s-au aventurat prin peisaje din Transilvania, până în Highlands, Scoția și insulele Norvegiene Lofoten și au uimit participanții la Lamborghini Accademia pe piste și pe gheață cu dinamismul lor.

De la șosea la pista de curse cu Huracán Super Trofeo

Huracán și succesorul său, EVO, au creat, de asemenea, istorie pe circuit. Aproape 500 de mașini de curse Huracán au ieșit de pe linia de producție sub formă de Super Trofeo și GT3, inclusiv o ediție limitată Squadra Corse care sărbătorește 10 ani de Super Trofeo în 2019. Huracán GT3 are peste 40 de titluri de campionat și 117 victorii în mai mult de 12 serii la nivel mondial: Lamborghini este singurul producător auto care a câștigat de trei ori consecutiv clasa de 24 de ore Daytona GTD, GT3 și GT3 EVO câștigând, de asemenea, cursele de 24 de ore de la Daytona și 12 ore de Sebring, doi ani la rând, între 2018 și 2019.

Related posts