Exemplarul cu numărul 80.000 Continental a fost finalizat la fabrica Bentley din Crewe

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Casa Bentley din Crewe, Marea Britanie a produs exemplarul Continental GT cu numărul 80.000 – etalonul de grand tourer de lux la nivel mondial. Mașina cu numărul 80.000, un Bentley Continental GT V8 cu volan pe dreapta, în culoarea Orange Flame – a fost finalizată la începutul acestei săptămâni, în prima fabrică din lume pentru producția de mașini de lux, neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

În 1952 debuta Bentley R-Type Continental; un coupe cu o caroserie Mulliner ce atingea o viteză maximă puțin sub 120 mph. Era cea mai rapidă mașină cu patru locuri din lume și, foarte repede, și-a câștigat reputația de etalon pentru modelele de lux de mare viteză.

În 2003, se lansa Bentley Continental GT – prima mașină din epoca modernă Bentley. Inspirat de R-Type, primul Continental GT a creat un segment de piață complet nou – grand tourer de lux modern. De atunci, a fost reperul de necontestat pentru sectorul pe care l-a fondat, cu o medie de aproape 5.000 de exemplare pe an livrate clienților din întreaga lume.

Astăzi, optsprezece ani mai târziu, artizanii pricepuți ai Bentley – dintre care mulți vor fi lucrat la primul exemplar de Continental GT (încă deținut de Bentley) – au finalizat mașina cu numărul 80.000. În această perioadă, stilul, tehnologia și ingineria mașinii au evoluat semnificativ, aducând o creștere de până la 27% a puterii de vârf, în timp ce modelele din gamă au realizat, de asemenea, o reducere cu 48% a emisiilor de carbon față de primul Continental GT.

Președintele și directorul executiv al Bentley, Adrian Hallmark, comentează: „La lansarea sa în 2003, Bentley a redefinit grand touring-ul modern cu revoluționarul Continental GT. Acum, în 2021, GT continuă să fie grand tourer-ul suprem, beneficiind de cele mai noi tehnologii, performanță și stil. Acest succes este o dovadă a abilităților designerilor, inginerilor și artizanilor noștri de aici, din Crewe.

Am avut plăcerea de a lansa GT-ul original în 2003, în prima mea etapă la Bentley. Să fiu aici la lansarea ultimei generații – și a iterațiilor care au urmat – a fost o sursă de mare mândrie pentru mine personal. Modelul va continua să fie o adevărată coloană vertebrală a gamei Bentley pentru anii următori, chiar pe parcursul către a deveni cel mai important furnizor mondial de mobilitate sustenabilă de lux.”

Platforma modelului a fost modernizată la un design Bentley de a treia generație, permițând o postură complet nouă, dinamică și proporții care au ridicat din nou ștacheta. Cu un design complet nou al caroseriei, cu linii mai clare și suprafețe mai fluide, Continental GT rămâne un grand tourer elegant și contemporan.

O declarație de lux autentic, a treia generație Continental GT reprezintă culmea realizărilor de proiectare și inginerie pentru coupe-urile cu două uși ale Bentley. Caroseria și materialele se combină pentru a crea un model cu adevărat uluitor: elegant fără efort, mai sculptural și mai clar definit.

Cu o gamă variată de sisteme de propulsie, una dintre cele mai extinse palete de culori din lume și opțiuni interioare aproape nelimitate, configurațiile unice ajung la miliarde de variante. În prezent sunt, în total, 17 miliarde de moduri în care un client poate configura un Continental GT. Dincolo de asta, prin serviciile Bentley Mulliner – divizia personalizată a Bentley – limita este doar imaginația. Deținerea unui Continental GT garantează atât individualitatea, cât și exclusivitatea, în ciuda faptului că acesta face parte dintr-o familie care numără, de acum, 80.000 de membri.

Exemplarul cu numărul 80.000 este un Continental GT V8 atrăgător, culoarea Orange Flame, cu opționalele Blackline Specification și Styling Specification, ambele accentuând caracterul mașinii și sugerând capabilitățile de performanță ale modelului GT.

 

O sărbătoare în familie

Pentru a marca etapa de producție, Bentley s-a bazat pe flota sa de patrimoniu, arătând evoluția și realizările modelului Continental GT din 2003 până astăzi.

Au fost prezente, expunând drumul mașinii de-a lungul generațiilor:

  • Primul exemplar de serie Continental GT, VIN 0001, o mașină încă folosită pentru teste în flota Bentley
  • Un coupe Continental Supersports, considerat de mulți vârful familiei GT de prima generație
  • Un coupe Continental GT V8 S de a doua generație, finisat Jetstream
  • Un GT Convertible, Dragon Red Continental, din flota curentă de mașini pentru presă

Continental GT a susținut, de asemenea, lunga tradiție de curse și recorduri înregistrate de Bentley, care a început în anii 1920, când Bentley Boys dădeau ritmul în circuitele europene. În 1922, John Duff și-a condus modelul Bentley 3 Liters cu o singură mână timp de 24 de ore, cu o viteză medie de aproape 87 mph, la Brooklands, pentru a obține 39 de recorduri de clasă D. Și în 1928, încă un Bentley 3 Liters, condus de Dudley Froy, a devenit prima mașină care a realizat o viteză de peste 115 mph pe o distanță de 100 mile pe același circuit.

Pentru a marca realizările recente, recordurilor istorice li s-au alăturat unele dintre cele mai interesante performanțe GT Continental:

  • Primul record de viteză pe gheață GT, cu un model pilotat de cvadruplul campion mondial la raliuri Juha Kankkunen, care a doborât recordul mondial de viteză pe gheață în 2007, atingând o viteză medie de 321,65 km/h pe marea înghețată de pe coasta Finlandei.
  • Prima generație de curse Continental GT3, care a readus Bentley la câștiguri pe pista de curse în 2014 și a obținut victorii pe circuite din întreaga lume
  • Pikes Peak GT 2019, care deține în continuare recordul la Pikes Peak International Hill Climb. Condusă de triplul campion Rhys Millen, mașina a scos cu 8,4 secunde mai puțin decât recordul anterior de-a lungul traseului de 12,42 mile, urcând 5.000 ft prin 156 de viraje în doar 10 minute, 18,4 secunde.
  • Ice Race GT 2020, care a participat la GP Ice Race la Zell Am See în februarie anul trecut, în același weekend în care cel mai recent membru al grupului – ultima generație Continental GT3 – a câștigat cursa Bathurst 12 ore în Australia.

După 18 ani și trei generații, Continental GT este în continuare grand tourer-ul prin excelență – fenomenal de puternic, superb proiectat și rafinat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts