După ieftiniri, vine și scumpirea: Tesla a majorat prețurile în Statele Unite, China, Japonia și Canada

Da mai departe!

Producătorul auto american Tesla a majorat prețurile cu până la 290 de dolari în Canada, China, Japonia și Statele Unite, se arată pe site-ul său de internet, după ce a redus prețurile la vehiculele sale cele mai bine vândute de la începutul anului.

Majorarea a fost prima operată de Tesla la cele două modele în același timp pe mai multe piețe, deși prețurile din gama sa sunt mult mai mici decât în ianuarie, după o serie de reduceri, notează Reuters.

Luna trecută, directorul executiv Elon Musk a declarat că firma va acorda prioritate creșterii vânzărilor în fața marjelor și va căuta să obțină profit mai târziu din implementarea software-ului de autoconducere pentru o flotă mai mare de vehicule.

Din ianuarie, Tesla a trecut la un model de prețuri în timp real, mai apropiat de companiile aeriene sau de ride-sharing decât de prețurile fixe ale modelului tradițional al industriei auto.

Musk a declarat că firma este dispusă să sacrifice marja pentru volumul de vânzări, dar caută, de asemenea, să readucă prețurile mai sus, acolo unde poate, pentru a potrivi livrările cu producția.

Până luni, site-ul web al Tesla arăta că a crescut prețul de pornire cu 250 de dolari la modelul de bază Model Y și Model 3 în Statele Unite.

Prețurile s-au modificat cam în aceeași măsură pe a doua sa piață ca mărime, China, precum și în Canada și Japonia, au arătat site-urile respective.

A fost pentru prima dată din ianuarie când Tesla a majorat prețul celei mai ieftine mașini a sa, Model 3, în Statele Unite.

Model 3, modelul de bază, cu tracțiune spate, este în continuare cu aproximativ 14% mai ieftin în SUA decât la începutul anului. Versiunea cu rază lungă de acțiune a Model Y rămâne cu aproximativ 24% mai ieftină pe cea mai mare piață a Tesla.

În Canada, Tesla a majorat prețurile cu 300 de dolari canadieni (222 de dolari) pentru versiunile de vârf ale Model 3 și Model Y. În Japonia, prețurile pentru Model 3 entry-level au crescut cu 37.000 de yeni (269 de dolari).

În China, Tesla a majorat prețul pentru variantele cu 2.000 de yuani (289 de dolari), se arată pe site.

Related posts