DS7 CrossBack – eleganță franceză

Da mai departe!

DS Automobiles reprezintă prima încercare serioasă a grupului PSA să abordeze segmentul automobilelor premium. DS7 CrossBack este cel mai mare și cel mai luxos model al lor. A ajuns la testele AutoReport.ro și spune, sincer, că n-am îndrăgostit de abordarea franceză a răsfățului auto.
Acesta este primul DS conceput pentru a concura în segmentul SUV premium mari. Este foarte bine construit și are un design special.
La exterior, totul este spectaculos. Începând cu farurile untra-sofisticate, DS Active LED Vision, care au în interior romburi care se rotesc la pornirea mașinii, producând o senzație aparte, și terminând cu blocurile optice spate care de la distanță par niște rubine, totul la această mașină cere atenție și te face să tegândești că este un SUV creat cu grijă. Din lateral, forma atletică cu unghiuri sculptate frumos și estetica jantelor de 20 de inci din aliaj subliniază dinamismul unui SUV sportiv franțuzesc.
În interior, materialele și finisajele par pe alocuri prea strălucitoare sau în alte locuri de-a dreptul încântătoare. La o apăsare a butonului care pornește motorul, ceasul care apare te duce în lumea luxului. Materialele folosite sunt din cele mai bune: piele, metal, ecrane de rezoluție mare. DS 7 este la fel de bine construit ca holul unui Butique-hotel. Pe centrul consolei, avem un ecran de 12 inch care afișează absolut toate informațiile despre mașină, sistem de navigație, camere, etc. Sistemul de infotainment oferă și conectivitate Android Auto și Apple CarPlay. Șoferul este ajutat de un head up display, iar instrumentarul de bord este unul digital. Acesta afișează inclusiv siluetele pietonilor care trec strada pe trecere.
Spațiul este suficient pentru 5 persoane cu tot cu bagaje. Evident, pe aceste 5 persoane dornice să călătorească cu o asemenea mașină le găsim foarte ușor.
Sub capotă găsim motorul 1.6 PureTech de 225 de CP care se potrivește bine cu cutia de viteze automată cu opt trepte, permițând mașinii un comportament sportiv chiar la aceste dimensiuni. DS 7 Crossback are mai multe: Sport, Eco, Confort și Normal. Am mers mai mult pe confort, dar putem spune că DS 7 are un comportament dinamic ireproșabil.
DS 7 CROSSBACK îți recunoaște cheia și se descuie automat, în timp ce îți păstrezi cheile în buzunar sau în geantă. Accesul la mașină poate fi partajat prin intermediul tehnologiei SMART ACCESS, care îți permite să acorzi acces la mașina ta prin intermediul aplicației MyDS.
DS DRIVE ASSIST reprezintă încă un pas mai aproape de rularea autonomă, ușurând călătoriile lungi prin combinarea mai multor sisteme diferite de asistență la condus. Active Cruise Control menține viteza, precum și o distanță sigură față de mașină în față, poziționând totodată DS 7 CROSSBACK în centrul benzii sale de circulație. Atunci când traficul încetinește, această tehnologie poate opri complet mașina, repornind-o pe măsură ce vehiculele din față se pun în mișcare. Adunând toate aceste tehnologii la un loc, DS DRIVE ASSIST elimină stresul din traficul de pe autostradă. Datorită tehnologiei DS PARK PILOT, mașina se va parca fără nici o intervenție din partea ta asupra volanului sau a pedalelor.

DS 7 Crossback 1.6 PureTech
0-100 km/h: 8,3 secunde
Viteza maximă: 227 km/h
Cilindree (cmc): 1.598
Putere (CP): 225 la 5.500 rpm
Cuplu maxim: 300 Nm la 1.900 rpm
L/l/î: 4.573 / 1.895 / 1.620
Masă proprie: 1.420 kg
Volum portbagaj (l): 555
Consum mediu: 8 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 8 trepte

Related posts