DS 9 – a fost lansat vârful gamei DS Automobiles

Da mai departe!

DS a prezentat cel mai nou produs, sedanul DS 9. DS 9 este o berlină elegantă ce se poziționează în vârful gamei de modele DS Automobiles. Cu o lungime de 4,93 metri, 1,93 metri lățime, o înălțime de 1,46 metri și roți de mari dimensiuni cu diametrul de 690mm, DS 9 se impune prin eleganța și dinamica sa. Construită pe noua versiune a platformei EMP2 (EMP2 V2.3), berlina beneficiază de un ampatament unic până în prezent (2,90 metri), ce oferă un spațiu generos pentru pasagerii spate. Pavilionul cu profil înclinat, de tip fastback, pune în valoare silueta berlinei.

Berlina tricorp DS 9 încorporează codurile stilistice ale mărcii DS Automobiles, cu o parte frontală puternică și expresivă dotată cu grilă cu design parametric și efect tridimensional încadrată de emblematicele DS WINGS. Semnătura luminoasă propune tehnologia DS ACIVE LED VISION cu module ce se rotesc la 180°, puse în valoare de farurile de zi cu motiv “Point Pearl”. Capota poartă simbolul sabre din metal guilloché “Clous de Paris”, folosit pentru prima dată în exteriorul habitaclului.

Un tribut adus modelului original DS din 1955, DS 9 beneficiază de DS Cornets ce au fost redesenate pentru a găzdui noile lumini de poziție laterale ce semnalează prezența berlinei DS 9. Caroseria elegantă se remarcă printr-o linie fluidă, ce curge neîntrerupt de la grila față, peste plafon și până în partea din spate a mașinii. Aripile netede sunt puse în valoare de mânerele retractabile ce se integrează perfect în caroserie.

În partea din spate, fiecare element este perfect integrat într-un volum unic. Aripile spate, bara de protecție și capacul portbagajului se înlățuie cu aceeași fluiditate. Blocurile optice spate specifice mărcii imită solzii de reptilă, pentru un efect tridimensional captivant. Acestea sunt puse în evidență de bandouri laterale, ce amintesc de elementele grafice specifice marilor carosieri francezi ai anilor 1930. Cel de-al treilea stop de frână, extrem de elegant, dă impresia unei părți spate mai largi și prelungește efectul vizual al lunetei.

DS 9 oferă același nivel de confort pentru pasagerii din față, dar și pentru ocupanii locurilor spate. Habitaclul reflectă atenția acordată celor mai mici detalii, cu materiale de calitate ce acoperă suprafețe extinse, planșă de bord îmbrăcată în totalitate în piele Nappa și scaune cu model brățară de ceas. Butoanele touch-sensitive sub formă de cristale, Alcantara® ce îmbracă pavilionul și parasolarele, precum și mânerele ușilor și airbagul din centrul volanului îmbrăcate manual în piele sunt o invitație la atingere și simțire.

Grație ampatamentului lung de 2,90 metri, DS 9 oferă un spațiu generos pe locurile din spate. Scaunele sunt încălzite, ventilate și au funcție de masaj, fiind completate cu tetiere reglabile, o premieră în segment. Cotiera centrală contribuie la confortul general, cu dotări demne de segmentele superioare. Aceasta este îmbrăcată în piele și oferă spații de depozitare echipate cu porturi USB și comenzi pentru funcțiile de masaj, dar și iluminat multicolor.

DS 9 propune o nouă definiție a confortului individualizat, unde toate setările pot fi ajustate pentru o experiență imersivă. Fiecare pasager deține astfel controlul propriului confort la bord.

Gama include două niveluri de echipare: PERFORMANCE LINE + and RIVOLI +

DS 9 PERFORMANCE LINE + propune un interior în Alcantara negru, simbol al dinamismului și eleganței. Caroseria prezintă ornamente cromate pe portierele față cu logo-ul DS PERFORMANCE LINE, alături de elementele DS WINGS și un bandou cromat pe portbagaj. Grila de culoare negru lucios etalează emblema DS PERFORMANCE LINE. Jantele negre din aliaj 19” MONACO sunt puse în valoare de capacul central Carmin. Interiorul se remarcă prin scaunele îmbrăcate în Alcantara®/imitație piele neagră cu cusături Carmin și Gold. Consola centrală și planșa de bord sunt îmbrăcate tot în Alcantara®, ce creează o atmosferă călduroasă. Planșa de bord prezintă emblema DS PERFORMANCE LINE din aluminiu guilloché.

Inserțiile de cristal de pe comenzile aflate sub ecranul central subliniază rafinamentul, până la cele mai mici detalii. Volanul multifuncțional este îmbrăcat în piele, cu cusături Carmin și Gold.

Inspirat de cartierul Tuileries din Paris, DS 9 RIVOLI + asociază materiale premium cu decoruri vârf-de-gamă în formă de diamant. Sunt oferite trei ambianțe diferite: Basalt Black Leather din piele sau OPERA cu două nuanțe de piele Nappa, în dotare opțională, ce propune scaune tip brățară de ceas Rubis Red sau Negru.

Eleganța ambianței OPERA este pusă în valoare de pielea Nappa ce îmbracă scaunele față și spate, consola centrală, panourile ușilor și planșa de bord. Cotiera centrală spate, vârf de gamă și tetierele reglabile Lounge completează confortul propus pentru locurile din spate.

Calitatea materialelor stimulează simțurile. Volanul, maneta schimbătorului de viteze și mânerele de prindere sunt îmbrăcate în piele. Pedalierul și consola centrală prezintă note de aluminiu, în timp ce plafonul, parasolarele și măsuța din spate sunt îmbrăcate în Alcantara®, cu cusături “point pearl” inspirate din universul sofisticat al haute-couture.

Rezultat al cercetărilor întreprinse încă de la lansarea Mărcii, confortul acustic este adus la un alt nivel, cu un tratament special ce suprimă zgomotul exterior. Geamurile laminate cu folie acustică se îmbină cu o carcasă semi-lipită ce elimină vibrațiile. Plăcerea la bord este amplificată de sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL Electra® de 515W, special conceput pentru DS 9, care beneficiază de tweetere noi cu grilaj din inox, alături de cele 14 difuzoare perfect repartizate în habitaclu pentru o experiență audio demnă de un auditorium.

DS 9 va fi oferit mai întâi cu un motor plug-in hybrid E-TENSE, ce asociază un motor turbo PureTech pe benzină (180 CP) și un motor electric (110 CP) pentru o putere cumulată de 225 CP, capabil să parcurgă 48 km (WLTP) în modul zero emisii, grație bateriei de 11.9kWh. Emisiile CO2 sunt cuprinse între 33 și 35g/km, în funcție de nivelul de echipare, cu un consum omologat de 1,5l/100km în ciclul combinat WLTP.

Motorul electric, cuplat la o cutie de viteze automată cu 8 trepte, atinge o putere maximă de 110CP. Acesta este utilizat la pornirea vehiculului, pentru a crește accelerația fără limită de viteză și pentru a rula în modul zero emisii la viteze de până la 135km/h. Modul electric este selectat în mod automat la pornire. Acesta este completat de un mod Hybrid ce gestionează în mod automat tipul de energie la rularea în modul 100% electric, 100% benzină sau combinând cele două moduri dacă situația impune acest lucru. Ocupanții mașinii nu vor sesiza aceste tranziții. Modul E-TENSE Sport oferă putere maximă prin asocierea motorului electric cu cel pe benzină, grație setărilor ajustate pentru pedala de accelerație, cutia de viteze, direcția și suspensia controlată electronic. Acesta amplifică plăcerea la condus și dinamismul, în deplină siguranță.

DS 9 dispune de un sistem de recuperare a energiei ce încarcă bateria în fazele de decelerare sau frânare. În plus, funcția E-Save permite conducătorului auto să economiseacă suficientă energie pentru a conduce în modul zero emisii (mai multe niveluri la alegere), de exemplu atunci când se anticipează trecerea prin centrul orașelor, rezervată exclusiv vehiculelor verzi. Încărăctorul de bord de 7.4kW permite încărcarea bateriei în 1h 45 la o stație de încărcare domestică sau publică, utilizând cablul de încărcare furnizat ca dotare standard.

Gama va fi completată în curând de alte două motorizări plug-in hybrid E-TENSE, de 250 CP cu tracțiune pe 2 roți și autonomie extinsă și de 360 CP cu tracțiune integrală inteligentă ce beneficiază de expertiza DS PERFORMANCE.  Un motor PureTech pe benzină de 225 CP este de asemenea disponibil. Toate modelele sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu 8 trepte.

Pe lângă DS LOUNGE, deja o referință în segment, DS 9 beneficiază de tehnologii de ultimă generație, puncte forte ale celorlalte modele din gama DS.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION

Sistemul DS ACTIVE SCAN SUSPENSION se bazează pe o cameră video amplasată în partea superioară a parbrizului, pe patru senzori de altitudine și trei accelerometri care scanează în timp real imperfecțiunile drumului. Datele sunt transmise către un calculator care acționează independent asupra fiecărei roți, pentru un plus de siguranță și relaxare și un confort la rulare fără egal.  Suspensia DS îmbină confortul unei berline cu dinamica unui coupé Grand Tourer.

DS DRIVE ASSIST

Cu DS DRIVE ASSIST, conducătorul auto beneficiază de condusul semi-autonom de nivel 2, ce asigură un nivel ridicat de confort și siguranță la bord. Viteza este ajustată în funcție de mediul în care rulează DS 9. Sistemul folosește senzori pentru a poziționa perfect vehiculul pe banda de rulare, controlând direcția.  DS DRIVE DS DRIVE ASSIST funcționează la viteze de până la 180km/h (în funcție de legislația țării) și gestionează viteza și traiectoria mașinii, sub supravegherea conducătorului auto, garantând confortul și relaxarea la volan.

Viteza este ajustată cu ajutorul Adaptive Cruise Control care monitorizează traficul în situații precum ambuteiajele: vehiculul repornește automat dacă oprirea a durat mai puțin de 3 secunde. Dacă oprirea a durat mai mult timp, o simplă apăsare a unui buton sau a pedalei de accelerație va reporni DS 9.

Sistemul este echipat cu o cameră video ce recunoaște liniile continue și întrerupte. În timp ce vehiculul rulează, aceasta observă și analizează în permanență imaginile, menținând vehiculul pe banda de rulare dorită de conducătorul auto. Acesta din urmă poate înlocui sistemul în orice moment, apucând ferm volanul. Utilizarea semnalizării anulează, de asemenea, funcționarea sistemului.  DS Drive Assist poate fi activat la viteze mai mari de 30km/h.

DS PARK PILOT

Sistemul DS PARK PILOT poate detecta un spațiu de parcare, trecând pur și simplu în fața acestuia la viteze de până la 30km/h. Conducătorul auto indică apoi pe ecranul tactil că dorește să inițieze manevra de parcare laterală sau perpendiculară. Apoi este suficient doar să țină apăsat butonul Park și să aștepte ca sistemul să se activeze. Accelerația, frânarea și direcția sunt gestionate în mod automat la intrarea sau ieșirea din locul de parcare.

DS SAFETY

Pe durata deplasărilor lungi, vizibilitatea redusă sau lipsa de atenție la volan este adesea echivalentă cu pericolul. Pentru un condus mai sigur, DS SAFETY regrupează 6 funcții majore: DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, DS ACTIVE LED VISION, sistemul de monitorizare a unghiului mort, frânarea automată de urgență și recunoașterea extinsă a semnelor de circulație.

DS NIGHT VISION

DS NIGHT VISION oferă o vizibilitate excelentă pe timp de noapte. O cameră cu infraroșu amplasată la nivelul grilei față detectează prezența pietonilor, bicicliștilor și a animalelor în fața vehiculului pe o distanță de până la 100 metri. Imaginile furnizate de cameră sunt afișate pe tabloul de bord, iar pietonii sau animalele sunt încadrate cu galben, apoi cu roșu dublat de un semnal sonor, în funcție de cât de iminent este pericolul.  Sistemul îți permite să anticipezi pericolele și să reacționezi în consecință.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Te timp de zi, dar și pe timp de noapte, un sistem de senzori și o cameră video evaluează atenția șoferului și monitorizează traiectoria mașinii. În cazul în care este detectată o stare de somnolență sau o lipsă de atenție, sistemul emite un avertisment sonor care se aude în habitaclu și este afișat pe ecranul central.

DS ACTIVE LED VISION

Sistemul DS ACTIVE LED VISION este în același timp atrăgător și funcțional. Grație unui proiector LED principal format din 3 module ce pivotează la 180°, tehnologia DS ACTIVE LED VISION oferă mai multe moduri de iluminat, specifice fiecărei situații de condus. În funcție de unghiul volanului, de viteza mașinii și de condițiile meteo, aceste module se rotesc și chiar de pot mișca în sus și în jos. La rândul său, fasciculul de lumină este lărgit sau poziționat mai bine pentru un plus de luminozitate asupra drumului. Sunt disponiible mai multe moduri de iluminat: Parking, Town Beam (lățimea fasciculului de lumină este crescută după 5 secunde de rulare), Country Beam (activat începând de la 50km/h), Motorway Beam (începând de la 110km/h intensitatea modulelor este mai ridicată), Adverse Weather (puterea modulelor de iluminat crește, în timp ce proiectorul principal își reduce intensitatea). Funcția High Beam completează această ofertă.

Related posts