Directorul general adjunct al grupului Renault, Clotilde Delbos, şi-a dat demisia

Da mai departe!

Directorul noii divizii de mobilitate Mobilize a producătorului auto francez Renault, care este şi directorul general adjunct al grupului, Clotilde Delbos, a demisionat, a anunţat compania miercuri, transmite Reuters.

Renault a spus că Delbos va pleca la sfârşitul lunii decembrie, fără a oferi un motiv pentru plecarea ei.

Fedra Ribeiro va fi numită CEO al Mobilize, în timp ce Patrick Claude, şeful serviciilor financiare ale grupului, va prelua rolul lui Delbos, cu titlu interimar, la filiala financiară a Renault, RCI Banque, se arată într-un comunicat.

Delbos s-a alăturat Renault în 2012, în calitate de controlor de grup şi a fost un director experimentat, care a ajutat la tranziţia dintre fostul şef Carlos Ghosn, care a fost arestat la Tokyo în 2018 sub acuzaţie de abatere financiară, şi actualul CEO Luca de Meo, care a preluat conducerea în vara lui 2020.

Delbos, care a lucrat şi ca director financiar al Renault între 2016 şi începutul lui 2022, fusese ea însăşi menţionată ca posibil CEO, înainte ca boardul grupului să decidă să apeleze la străinul de Meo.

Renault se află în mijlocul unei reorganizări ample şi complexe, care va separa activităţile sale în cinci afaceri, îşi va aprofunda relaţiile cu grupul chinez Geely şi va desprinde de grup divizia de vehicule electrice ,printr-o listare la bursă anul viitor.

Acţiunile producătorului auto au scăzut pentru scurt timp după ce plecarea lui Delbos a fost relatată pentru prima dată de un reporter Le Monde, pe Twitter, dar apoi şi-au revenit pentru a închide în creştere uşoară.

Related posts