Dacia Sandero a depășit a devenit în iunie 2021 cea mai vândută mașină din Europa

Da mai departe!

Dacia Sandero a fost cel mai vândut automobil din Europa în luna iulie. Conform statisticilor JATO, Sandero a înregistrat un volum de 20.446 de unități înmatriculate, mai mare cu 6% față de anul trecut și mai mic cu 2 procente față de luna similară din 2019. Noul model nu mai este fabricat la Mioveni, producția acestuia fiind mutată odată cu acestă nouă generație în Maroc.

Modelul VW Golf, care ocupă de foarte mulți ani prima poziție, cu mici întreruperi temporare, a reușit să înmatriculeze doar 19.425 de unități, cifrele sale fiind afectate de criza de cipuri, astfel că au fost mai mici cu 37% față de 2020 și cu 39% față de 2019. Pe locurile următoare s-au clasat Toyota Yaris, VW T-Roc, Hyundai Tucson, VW T-Cross, Dacia Duster, Ford Puma și Peugeot 2008. Al doilea model al Dacia, SUV-ul Duster, a revenit după foarte multe luni în Top 10, tot ca urmare a scăderilor înregistrate de ceilalți competitori. Duster este și el în scădere din punct de vedere al volumelor de vânzări.
Piața europeană de automobile a înregistrat o scădere masivă în iulie, fiind puternic afectată de cele două crize, cea pandemică și cea a semiconductorilor. Criza seminconductorilor a oprit uzinele Dacia în câteva zile din acest an, afectând serios fluxul de producție.

Related posts