Cum să evitați furturile auto

Da mai departe!

AutoReport.ro are o serie de sfaturi pentru a vă ține în siguranță autovehiculul, mai ales că în această perioadă hoții de autoturisme sunt cu ochii pe mașinile vostre.

La coborârea din autoturism, scoateți cheia din contact și asigurați-l, chiar dacă veți lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile în contact durează câteva secunde.

Închideți complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate să anuleze toate măsurile de precauție luate!

Montați-vă un sistem de alarmă performant și nu uitați să îl activați la părăsirea autoturismului!

Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanență de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.

Schimbați imediat sistemele de siguranță ale autoturismului dacă ați pierdut sau v-au fost sustrase cheile.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu față detașabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopții.

Nu vă lăsați la vedere, în interiorul mașinii diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genți, borsete, laptop-uri).

În stațiile de alimentare cu carburanți, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acționați sistemul de blocare al ușilor.

Este recomandat ca pe roțile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt.

Inscripționați numărul de înmatriculare al vehiculului pe obiecte ușor demontabile (oglinzi exterioare, baterii, casetofoane). În cazul sustragerii, acestea vor fi mai greu de valorificat, deci mai puțin tentante.

Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina, chiar dacă aveți impresia că telecomanda a activat închiderea.

Pentru eventuale reparații, nu vă adresați atelierelor neautorizate sau mecanicilor ocazionali. Riscați să rămâneți fără componente care funcționau sau să vi se facă copii de pe chei.

În cazul în care sunteți victime sau martorii unor astfel de infracțiuni, sesizați poliția prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Related posts