Coronavirus: Un constructor chinez de automobile electrice este cel mai mare producător mondial de măşti sanitare

Da mai departe!

Constructorul chinez de automobile electrice BYD Co. a anunţat vineri că, în prezent, este cel mai mare producător mondial de măşti sanitare, în condiţiile în care a început producţia în urmă cu aproximativ o lună, transmite Bloomberg.

Potrivit BYD, care numără printre investitorii săi şi pe celebrul Warren Buffett, în prezent compania poate produce cinci milioane de măşti sanitare pe zi şi continuă să îşi extindă capacităţile de producţie. De asemenea, BZD produce zilnic aproximativ 300.000 de sticle de dezinfectant pentru mâini.

Cererea pentru măşti sanitare şi dezinfectant pentru mâini a crescut exploziv pe măsură ce epidemia de coronavirus s-a extins şi în prezent este considerată drept pandemie de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Principalului organism de planificare economică din China (NDRC), a informat că la data de 22 februarie capacitatea de producţie a Chinei a ajuns la 54,8 milioane măşti pe zi, de 2,8 ori mai mult decât la data de 1 februarie.

Pe măsură ce uzinele din China îşi reiau activitatea, o serie de producători chinezi, inclusiv o subsidiară a grupului Foxconn, compania care asamblează telefoanele Apple, şi-au modificat liniile de producţie pentru a fabrica măşti sanitare. De exemplu, constructorul auto SGMW, un joint venture între General Motors şi SAIC Motor, susţine că produce aproximativ două milioane de măşti sanitare pe zi.

Tranziţia rapidă de la un produs la altul este o dovadă a capacităţilor chineze de producţie dar scoate în evidenţă şi urgenţa pe care o resimt companiile în a încerca să oprească virusul să le paralizeze operaţiunile.

Related posts