Consumer Report numește Toyota, Lexus și BMW drept cele mai fiabile mărci auto

Da mai departe!

Clasamentul de fiabilitate al automobilelor, bazat pe numărul și tipul defecțiunilor semnalate de proprietarii acestor automobile, cunoaște modificări importante, cu mai multe mărci care scad dramatic din fruntea clasamentului, către ultimele locuri. Apar astfel surprize în clasamentul scorului de calitate al mărcilor de automobile care sunt vândute pe piața americană, bazate pe scorurile individuale ale modelelor pentru care există date colectate de la posesori. Cele mai fiabile automobile din acest an sunt Toyota, Lexus și BMW.

Clasamentul este realizat prin acordarea de puncte de la 0 la 100, tuturor modelelor disponibile pe piață, prin însumarea răspunsurilor pe care le dau posesorii de automobile în chestionarele speciale. Dacă o marcă nu are cel puțin două modele pe piață sau în răspunsurile primite, marca nu este inclusă în clasament. Anul acesta au fost colectate date despre peste 300.000 de automobile aflate în circulație, cu an de fabricație între 2000 și 2022.

Problemele vizate se referă la motor, transmisie, electronică și multe alte sisteme. Mărcile Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mini, Mitsubishi, Polestar, Porsche și Rivian nu au oferit suficiente date pentru a fi incluse. Și anul acesta mărcile asiatice au oferit cele mai bune rezultate de fiabilitate, cu un scor mediu de 59 pentru toată regiunea.

Mărcile din Europa s-au clasat pe locul al doilea, cu un scor mediu de 51 de puncte, la distanță de mărcile americane, cu scor mediu 40. Mașinile electrice și cele hibrid se dovedesc a fi mai fiabile decât cele cu combustie, însă analizele arată că și acestea încep să aibă probleme cu bateriile, sistemele de încărcare și motoarele electrice, fiind date ca exemple Ford Mustang Mach-E, Hyundai Kona Electric și Volkswagen ID.4.

Related posts