Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Auto Italia

Da mai departe!

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Auto Italia Impex SRL, pe piaţa furnizării de piese de schimb originale pentru mărcile din portofoliul companiei, potrivit unui comunicat remis, marţi, redacției noastre.

Autoritatea de concurenţă are indicii că Auto Italia ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa furnizării de piese de schimb originale pentru mărcile din portofoliul companiei atât prin aplicarea de condiţii inegale pentru aceleaşi servicii oferite partenerilor comerciali, cât şi prin ruperea relaţiilor contractuale pe motiv că partenerul refuză să se supună unor condiţii comerciale nejustificate.

„Aceste practici pot crea dezavantaje concurenţiale unor parteneri ai Auto Italia, afectând, astfel, concurenţa pe piaţa serviciilor de reparaţie şi întreţinere a autovehiculelor din România”, se menţionează în comunicat.

Auto Italia Impex SRL este importatorul oficial în România al brandurilor Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Fiat Professional, Abarth şi Maserati.

În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a desfăşurat inspecţii inopinate la Auto Italia Impex SRL, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor, precizează sursa citată.

Anul trecut, autoritatea de concurenţă a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei, prin coordonarea comportamentului pe piaţă de către Auto Italia Impex SRL, o parte a firmelor de reparaţii autorizate din reţeaua Auto Italia şi Uniqa Asigurări. 

Related posts