Comisia Europeană va înăspri limitele pentru emisiile automobilelor

Da mai departe!

Comisia Europeană va propune ca UE să înăsprească şi mai mult limitele pentru emisiile automobilelor, a anunţat publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung, care citează un material intern al Executivului comunitar, transmite Reuters.

Comisia Europeană va propune ca în 2030 nivelul mediu al emisiilor de dioxid de carbon (CO2) pentru noile maşini să fie cu 50% sub nivelul din 2021.

Purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar nu a dorit să comenteze informaţia.

Conform datelor organismelor europene, 15% dintre emisiile de CO2 ale UE sunt produse de autoturisme şi autoutilitare. UE a adoptat o lege care să consolideze standardele privind emisiile de gaze, introducând un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 de 37,5% pentru autoturismele noi şi de 31% pentru furgonetele noi până în 2030, de la nivelul din 2021.

Industria auto din Germania, cea mai mare din UE, va rezistat înăspririi limitelor pentru emisiile automobilelor, susţine Sueddeutsche Zeitung.

Asociaţia Germană a Industriei Auto (VDA) a anunţat că va respinge cu fermitate înăsprirea limitelor pentru emisiile maşinilor.

Conform unui document intern consultat de Reuters, Comisia Europeană ar urma să propună ca UE să-şi stabilească ca obiectiv o reducere cu cel puţin 55% a emisiilor nete de gaze cu efect de seră în 2030, comparativ cu nivelul din 1990. Actuala ţintă pentru 2030 a blocului comunitar este o reducere cu 40% a emisiilor, faţă de nivelul din 1990.

Related posts