Citroen ë-C4 – electric comfort

Da mai departe!

Citroen C4 a ajuns la a 4-a generație. De această dată, la AutoReport.ro vine varianta electrică, cea care a fost prezentată în premieră pentru noua generație.


Citroen ë-C4 – reprezintă un concept nou în segmentul berlinelor compacte, cu o identitate unică și îndrăzneață. Cu o postură înălțată, prezentă încă de la precedenta generație, silueta îmbină eleganța și dinamismul unei berline cu forța și caracterul specific SUV-urilor. Aerodinamică și fluidă, caroseria prezintă elementele specifice mărcii Citroën și este o expresie a noului stil adoptat de gamă. Designul modern al părții frontale față a fost prefigurat de conceptul AMI, dar este întâlnit și pe C3 Facelift, semn că va fi următorul limbaj de design al Citroen.
Partea față este dominată de grupul imens de blocuri optice cu forme asimetrice și de grila reducă în dimensiuni, dar frumos desenată. Și partea spate este dominată de niște blocuri optice imense cu o semnătură luminoasă ușor de recunoscut.
Interiorul primitor are un design simplu, dar modern. Noul C4 se laudă cu scaune Advanced Comfort și, o premieră mondială, suportul retractabil de tabletă pentru pasagerul din față (Smart Pad Support), spațiu generos și soluții de depozitare inteligente. Șoferul și pasagerul din față beneficiază de un ecran tactil de 10″ îți permite să configurezi vehiculul și să accesezi sistemul multimedia, precum și telefonul, sistemul de climatizare și navigația. Este mereu asociat cu recunoașterea vocală, Connect Play, cu funcția Mirror Screen compatibilă cu Android Auto și Apple CarPlay, Încărcare wireless pentru smartphone-uri, Connect Assist, un serviciu de apeluri de urgență și asistență și geolocalizare, gratuit, fără abonament și disponibil 24/7 (în funcție de țară) și Connect Nav, un sistem de navigație 3D conectat, de ultimă generație. Instrumentarul de bord este complet digital. În acest model, au loc până la 5 persoane, portbagajul fiind și el încăpător.
Citroen e-C4 este primul vehicul 100% electric produs din gama Citroen. Sub capotă avem un propulsor 100% electric ce dezvoltă 100 kW (136 CP). Acesta este cuplat la o transmisie de tip automată care livrează foarte eficient puterea. Motorul electric este alimentat de o baterie plasată strategic sub podea pentru a menține același spațiu disponibil pe versiunile pe benzină sau diesel, dar și pentru a coborî centrul de greutate al mașinii.
Dacă mai luăm în calcul și comportamentul dinamic foarte bun, Citroen e-C4 este un concurent redutabil în segmentul compact. Autonomia modelului testat de noi este de peste 350 kilometri în regim urban.
Citroen e-C4 are disponibile la bord 20 de tehnologii de asistență la condus: Proximity Hands-Free Access and Start-up, Park Assist și Vision 360, Head-Up Display color, comutare automată a fazei de drum, Highway Driver Assist – cruise control adaptiv cu funție Stop & Go, sistem de monitorizare a unghiului mort, recunoașterea extinsă a semnelor de circulație și recomandărilor de viteză, Active Safety Brake și multe altele.

Citroen e-C4 SHINE
0-100 km/h: 9,7 secunde
Viteza maximă: 150 km/oră
L/l/î: 4.360/1.834/1.534
Masă proprie: 1.541
Volum portbagaj (l): 380
Putere (CP): 136
Cuplu maxim (Nm): 260
Autonomie: 330 – 430 kilometri
Acumulatori: 50 kWh
Tracțiune: față
Cutie de viteze: Automată

Related posts