Citroen C1 – Miniatura

Da mai departe!

AutoReport.ro a testat din nou Citroen C1 într-o nouă versiune într-un weekend prin București. Astfel am luat o variantă pe benzină, puțin mai puternică decât cea testată la lansare.
Prezentat prima dată în 2014 la Salonul Auto de la Geneva, micul model de oraș vine și la noi în teste în varianta cu 5 uși.
Designul are linii dinamice și o siluetă care amintește și de C4 Cactus. Are un look care atrage atenţia încă de la prima privire. Manevrabilitatea este foarte bună mai ales prin oraș, iar cu o greutate de doar 840 kg mașina este foarte agilă.
Noul CITROËN C1 este un autovehicul cu design dezinvolt. Modelul de test avea un acoperiș vopsit în culoarea turcoaz. De altfel, posibilitățile de personalizare pentru acest model sunt foarte multe.
C1 are dimensiuni care îl fac ideal în oraș: lungime 3,46 m, lăţime 1,62 m, înălţime 1,45 m. Dimensiunile sale reduse şi servodirecţia electrică îi conferă o agilitate şi o manevrabilitate sporite, cu o rază de bracaj optimă de numai 4,80 m.
Totodată în interior, are loc pentru 4 persoane. Dar noi recomandăm persoanelor mai masive doar locurile din față. În interior designul este unul care continuă tema designului exterior, dar, cum suntem obișnuiți în segmentul A, materialele sunt destul de tari.
C1 dispune de tehnologii intuitive şi uşor de utilizat. Astfel, acesta poate fi echipat cu o tabletă tactilă de 7’’ care grupează toate funcţiile multimedia (radio, telefon, video player, computer de bord). Pentru cei care nu se pot despărți de telefonul mobil există conectivitate extinsă graţie tehnologiei Mirror Screen.
Prin intermediul tabletei tactile de 7’’, această funcţie permite copierea şi utilizarea aplicaţiilor de pe smartphone. Pentru a face acest lucru trebuie doar să verificaţi compatibilitatea smartphone-ului, să instalaţi aplicaţia care permite schimbul de date şi să-l conectaţi la port-ul USB al autovehiculului.
Modelul de test este echipat cu motorul pe benzină PureTech de 1,2 litri care produce 82 CP. Acesta este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte în combinaţie cu tehnologia Stop&Start. Am condus acest model într-un București destul de aglomerat. Astfel, C1 ne-a demonstrat că este una dintre cele mai capabile și agile mașini de oraș, fiind foarte ușor de manevrat mai ales în spații strânse.
Citroen C1 Shine PureTech
0-100 km/h: 10,9 sec
Viteza maximă: 170 km/h
L/l/î: 3.466/1.615/1.460
Masă proprie: 865 kg
Cilindree (cmc): 1.199
Putere (CP): 82 la 5.750 rpm
Cuplu maxim (Nm): 116 la 2.750 rpm
Consum mediu: 6 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts