Chinezii de la BYD negociază un acord de aprovizionare cu Sigma Lithium din Brazilia

Da mai departe!

BYD, producătorul chinez de vehicule electrice (EV), negociază cu Sigma Lithium din Brazilia un posibil acord de aprovizionare, o societate mixtă sau o achiziţie, a anunţat publicaţia Financial Times (FT).

Oficialii BYD s-au întâlnit cu directorul general al Sigma, Ana Cabral Gardner, în Sao Paulo, a declarat pentru FT preşedintele subsidiarei BYD din Brazilia, Alexandre Baldy. Acesta nu a dat detalii privind rezultatele întâlnirii, citând un acord de confidenţialitate.

Sigma anunţase recent că a iniţiat o ofertă publică iniţială primară a Sigma Brazil la bursele de la New York şi Singapore.

În iulie, BYD anunţa că va investi 3 miliarde de reais (620,17 milioane de dolari) într-un nou complex industrial din nord-estul Braziliei, în vederea sprijinirii producţiei locale, pentru a oferi preţuri mai competitive.

Complexul, alcătuit din trei fabrici, va fi construit în parcul industrial Camacari din statul Bahia, pe terenul ocupat anterior de o uzină Ford care a fost închisă în 2021.

La una din fabrici vor fi produse şasiuri pentru autobuze şi camioane electrice, la alta maşini electrice şi hibride (producţia iniţială fiind estimată la 150.000 de unităţi pe an), iar la a treia va fi procesat fosfat de fier şi litiu pentru piaţa externă.

La noul complex vor lucra peste 5.000 de angajaţi, a informat compania chineză.

Related posts