Chinezii de la BYD au planuri ambițioase pentru 2024

Da mai departe!

Constructorul chinez de automobile BYD a anunțat ținte extrem de ambițioase pentru acest an, după ce în 2023 a atins vânzări record, de aproximativ 3 milioane de mașini. Pe segmentul electric, BYD ar putea depăși Tesla încă din primul trimestru al anului.

Vânzările vehiculelor BYD, produse în China, vor crește cu 20%, la 3,6 milioane de unități, un rezultat care ar propulsa compania și mai sus, în topul celor mai mari constructori auto din lume, în zona în care se află Ford și Hyundai.

Avansul preconizat de șeful BYD, Wang Chuanfu, se bazează pe o creștere mare a vânzărilor pe piețele din afara Chinei, aici intrând și Europa, unde compania își lărgește baza de clienți de la o lună la alta. În total, chinezii vor să vândă jumătate de milion de vehicule pe piețele externe în 2024 și un milion în 2025, ceea ce înseamnă o dublare a vânzărilor de la un an la altul, potrivit declarațiilor făcute de Chuanfu într-o conferință dedicată investitorilor.

Informațiile care au fost preluate de Automotive News dintr-un raport arată că șefii BYD sunt forte încrezători în ritmul de creștere, chiar dacă tendințele pieței sunt destul de potrivnice, deoarece se înregistrează o frânare a cererii de vehicule electrice. De altfel, faptul că BYD produce și vinde și automobile hibrid, un segment care se bucură de o atenție crescută din partea publicului, ar putea fi argumentul pentru această creștere.

BYD a anunțat cu câteva zile în urmă un nivel record al profitului, de circa 3,8 miliarde euro, aproape dublu față de anul anterior. Chiar și așa, ritmul de creștere al câștigurilor s-a diminuat față de anul anterior, ceea ce sugerează că și ritmul de expansiune ar putea cunoaște o încetinire.

Pe segmentul de vehicule electrice, este foarte probabil să asistăm la o depășire a rivalilor de la Tesla, care se confruntă cu o încetinire vizibilă a cererii de automobile pe toate piețele pe care este prezentă. De altfel, în ultimul trimestru al anului 2023, BYD a reușit să depășească vânzările Tesla, o situație care este foarte probabil să se repete și în acest an.

Cea mai mare creștere a vânzărilor pe piețele externe ar putea fi înregistrată în Europa, unde BYD a lansat primele trei modele în urmă cu un an și se pregătește să-și extindă gama de vehicule simultan cu extinderea rețelei de dealeri în mai multe țări europene. Lansarea noii generații de automobile Plug-in Hybrid în Europa ar putea fi secretul unei creșteri rapide, având în vedere că acest segment cunoaște cea mai mare expansiune în acest moment.

Related posts