Chinezii de la BYD ar putea deveni proprietarii uzinei Ford din Saarlouis

Da mai departe!

Chinezii de la BYD se află printre principalii competitori aflați în cursa pentru preluarea uzinei Ford din Saarlouis, susține publicația Wall Street Journal.

În iunie 2022, Stuart Rowley, președintele diviziei Ford din Europa, anunța că producătorul nu are în plan să înlocuiască, începând cu 2025, asamblarea modelului Focus la fabrica sa din Saarlouis, Germania. În schimb, compania americană va căuta „oportunități alternative” pentru această unitate de producție, inclusiv vânzarea acesteia unui alt constructor de automobile.

„Căutăm oportunități alternative pentru producția de vehicule la Saarlouis, inclusiv alți producători. Nu avem în ciclul nostru de planificare un model suplimentar care să intre în asamblare la Saarlouis”, declara Stuart Rowley.

Ulterior, în decembrie 2022, soarta uzinei din Saarlouis se afla în același punct, iar Markus Thal, șeful sindicatului uzinei Ford din Saarlouis declara că mai mulți investitori și-au manifestat interesul, unii chiar au vizitat fabrica, dar nu există mutări concrete.

Declarându-se un optimist, Thal s-a mulțumit să spună că în opinia sa „putem obține o soluție de ansamblu”. Cu toate acestea, tot el menționează că planurile pentru viitorul uzinei vor „funcționa doar dacă găsim unul sau mai mulți investitori”. Iar succesul este încă departe. „Chiar dacă va exista o soluție pentru majoritatea oamenilor, nu este de așteptat să fie disponibile nu vom putea asigura toate cele 4.500 de locuri de muncă”.

În acest context, publicația germană Wall Sterret Journal (WSJ) nota ieri, citând persoane care cunosc situația din grupul Ford, că producătorul auto american este în discuții cu chinezii de la BYD cu privire la vânzarea fabricii din Saarlouis.

WSJ susține că Ford evaluează, de asemenea, interesul a aproximativ 15 potențiali investitori, dar luarea unie decizii este încă îndepărtată.

Fără a comenta informațiile din presă, Ford a menționat ieri că intenționează să decidă până la jumătatea lunii februarie câte locuri de muncă vor fi tăiate în Europa.

Related posts