Cheia digitală BMW poate fi trimisă de la distanță celor care utilizează mașina

Da mai departe!

Un update important al BMW Digital Key permite trimiterea datelor de acces în automobil de la distanţă, pe telefonului prietenilor. Cheia automobilului poate fi acum doar informaţie digitală. Iar cu noul update important BMW Digital Key, aceasta informaţie poate fi transmisă de la distanţă, telefonului prietenilor.

BMW Group continuă să promoveze digitalizarea accesului la automobilele sale în codezvoltare cu Apple şi Google. Acum este posibil să partajezi BMW Digital Key între platforme pentru dispozitivele iPhone şi Android. Anterior, cheile puteau fi partajate numai prin Apple iMessage. Acum nu mai este nevoie de o anumită aplicaţie sau de o anumită metodă de transmitere. În schimb, cheile pot fi transmise cu uşurinţă prietenilor sau familiei din portofel, folosind funcţia „share” nativă, aşa cum este cunoscută din multe aplicaţii.

Asta înseamnă că partajarea BMW Digital Key ia acum forma simplă de trimitere a unui link. Cheia poate fi trimisă prin e-mail, SMS sau orice alt serviciu de mesagerie, de ex. WhatsApp. Destinatarul nu necesită vreo aplicaţie specifică sau BMW ID. Pentru a adăuga cheia digitală în portofelul lor, pur şi simplu accesează linkul. Dacă proprietarul şi destinatarul stau unul lângă celălalt, cheia poate fi partajată şi prin Apple AirDrop sau Android Nearby Share. În anumite cazuri, un cod de activare poate fi necesar să fie introdus în automobil din motive de securitate, pe care expeditorul l-ar dezvălui în mod ideal destinatarului printr-un alt canal. Odată ce o cheie digitală a fost primită pe un iPhone, destinatarul o poate adăuga la Apple Watch la fel de uşor.

Această nouă funcţie este disponibilă pentru toate automobilele noi cu BMW Digital Key sau BMW Digital Key Plus. Automobilele mai vechi echipate corespunzător vor putea folosi pe deplin această funcţie odată ce software-ul lor a fost actualizat la versiunea „22-11” sau ulterior prin Remote Software Upgrade (actualizare de software la distanţă). Partajarea pe mai multe platforme va fi disponibilă iniţial pentru dispozitivele iPhone şi smartphone-urile GooglePixel 6 și 7 cu Android 13 compatibile, în timp ce modelele de la Samsung urmează în curând.

Această ultimă actualizare este rezultatul unei strânse colaborări între BMW şi partenerii săi Apple, Google şi Samsung sub umbrela Car Connectivity Consortium (CCC). Acesta marchează un alt reper pentru BMW Digital Key în drum spre completarea interoperabilităţii multiplatforme – şi către asigurarea statutului smartphone-urilor drept chei digitale ale automobilului.

Related posts