CEO-ul Ford Motor: Superîncărcătoarele Tesla ar putea deveni un standard pentru încărcarea vehiculelor electrice în SUA

Da mai departe!

CEO-ul Ford, Jim Farley, a declarat vineri că superîncărcătoarele Tesla ar putea deveni standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice în SUA, la o zi după ce compania din Michigan a încheiat un acord care le permite proprietarilor Ford să aibă acces la staţiile de încărcare rivale din America de Nord, transmite Reuters.

”Cred că există o şansă să ştiţi”, a spus Farley vineri, ca răspuns la o întrebare la CNBC despre dacă superîncărcătoareleTesla vor deveni standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Acţiunile Ford au crescut vineri cu 7,8%, la 12,27 dolari pe unitate, în timp ce acţiunile Tesla au crescut cu 3,7% la 191,30 dolari pe unitate.

Farley a declarat pentru CNBC că General Motors şi alţi producători de automobile vor avea ”o alegere mare de făcut”, în alegerea între încărcătoarele pentru vehicule electrice de la Tesla şi Sistemul de încărcare combinat (CCS).

CCS este unul dintre cele câteva standarde concurente pentru încărcarea rapidă a vehiculelor.

”Standardul CCS joacă un rol crucial în stabilirea unei reţele extinse de staţii de încărcare rapidă în America de Nord”, a spus General Motors.

Din 2012, Tesla a dezvoltat şi implementat propriul încărcător de mare viteză pentru vehicule, numit Supercharger, care poate oferi o autonomie de până la 322 mile (518 km) în doar 15 minute.  

Farley a declarat vineri, pentru CNBC, că Ford avea aproximativ 10.000 de încărcătoare rapide, iar acordul cu Tesla ”va dubla acest lucru”.

Proprietarii de vehicule electrice Ford vor respecta propriul software al companiei în timp ce folosesc un Supercharger în loc să folosească software-ul Tesla, care ar fi fost ”un deal breaker” pentru Ford, a declarat Farley pentru CNBC.

Related posts