Cei de la Skoda presează Volkswagen pentru a lua mai repede devizia de a amplasa viitoarea uzină de baterii din Europa de Est în Cehia

Da mai departe!

Oficialii Skoda pun presiune pe grupul Volkswagen pentru ca decizia privind uzina de baterii din Europa Centrală și de Est să fie favorabilă Cehiei.

Michael Oeljeklaus, membru al Consiliului de Administraţie al Skoda, a declarat ieri că grupul Volkswagen – din care face parte și marca cehă – va lua o decizie în privinţa celei de-a patra sa fabrică de baterii în Europa până la finalul lui 2023.

Volkswagen vrea să devină cel mai mare furnizor mondial de vehicule electrice la mijlocul acestui deceniu şi în acest sens a dezvăluit o strategie care prevede construcţia a şase fabrici de celule de baterii pentru vehiculele electrice în Europa până la finele acestui deceniu.

Una din uzine, care ar urma să fie inaugurată în 2027, va fi construită în Europa Centrală de Est, iar Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia concurează pentru această unitate. Din nefericire, România nu se află nici de această dată pe lista scurtă a investitorilor în automobilele viitorului.

Grupul german cu sediul în Wolfsburg planifica să anunţe o decizie în primul semestru din 2022 privind locul unde va fi construită uzina de baterii din Europa de Est, care ar fi a patra din cele şase astfel de unităţi din Europa.

„Decizia va fi luată în Wolfsburg, Germania”, a declarat Michael Oeljeklaus, adăugând că „suntem încrezători că această decizie va fi luată la finalul acestei toamne, poate cel târziu anul viitor. Sperăm că Volkswagen va decide în favoarea Cehiei”.

Împreună, cele şase fabrici de baterii din Europa ale Volkswagen vor putea produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 gigawaţi oră pe an în 2030. Una dintre aceste fabrici este în prezent în construcţie în oraşul german Salzgitter.

Related posts