CATL îşi consolidează poziţia de lider global pe segmentul bateriilor pentru vehicule electrice

Da mai departe!

Cota de piaţă a Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL) pe segmentul bateriilor pentru vehicule electrice continuă să crească, potrivit celor mai recente date de la firma sud-coreeană SNE Research, care arată că în primele 11 luni din 2022 grupul chinez a fost responsabil pentru 37,1% din vânzările globale, transmite Bloomberg.

În total, CATL a vândut baterii de 165,7 gigawaţi-oră (GWh) în perioada ianuarie-noiembrie 2022, de aproape trei ori mai mult decât firma plasată pe locul doi – BYD Co- tot din China. Firma sud-coreeană LG Energy Solution este pe locul trei, conform datelor SNE.

În primele 10 luni din 2022, cota de piaţă a CATL pe segmentul bateriilor pentru vehicule electrice a fost de aproximativ 35%.

Compania cu sediul în Fujian furnizează baterii pentru producătorii auto Volkswagen AG, Geely Automobile Holdings Ltd, Nissan Motor şi Tesla Inc.

În noiembrie, vânzările totale de baterii pentru vehicule electrice au urcat cu 70%, faţă de perioada similară din 2021, în urma majorării vânzărilor pe principalele pieţe, în special în China, potrivit SNE.

Related posts