Canada şi Volkswagen vor investi o sumă record de peste 20 de miliarde de dolari canadieni într-o gigafabrică de baterii pentru vehicule electrice din Ontario

Da mai departe!

Canada şi Volkswagen vor investi peste 20 de miliarde de dolari canadieni (14,8 miliarde de dolari) într-o giga fabrică de baterii în St. Thomas, Ontario, cea mai mare investiţie unică efectuată vreodată în lanţul de aprovizionare din segmentul vehiculelor electrice, transmite Reuters.

Cel mai mare producător de automobile din Europa investeşte până la 7 miliarde de dolari canadieni pentru construirea fabricii, a declarat Volkswagen într-un comunicat de la sfârşitul săptămânii trecute.

Guvernul federal al Canadei va acorda până la 13,2 miliarde de dolari candieni sub formă de credite fiscale pentru producţie până în 2032, sumă egală cu subvenţiile de producţie de 35 de dolari americani pe kWh oferite de Legea SUA pentru Reducerea Inflaţiei (IRA), a spus guvernul într-un comunicat separat.

Acesta va oferi, de asemenea, un grant de 700 de milioane de dolari canadieni.

Guvernul provinciei Ontario va oferi, de asemenea, 500 de milioane de dolari ca investiţii directe producătorului german de automobile, precum şi sute de milioane de dolari pentru modernizarea infrastructurii locale.

”Va avea o valoare de peste 200 de miliarde de dolari pentru economia canadiană în următoarele decenii”, a declarat premierul Justin Trudeau reporterilor din St. Thomas, adăugând că ar fi o ”ancoră pentru lanţul de aprovizionare cu vehicule electrice din Canada”.

”Va furniza milioane şi milioane de baterii pentru alimentarea industriei auto din Canada… iar impactul economic al acestui proiect va fi egal cu valoarea investiţiei guvernamentale în mai puţin de cinci ani”, a spus Trudeau.

Decizia de a construi uzina în Ontario, cea mai populată provincie din Canada şi un motor industrial cheie al ţării, a fost anunţată luna trecută.

Uzina de baterii este de aşteptat să fie cea mai mare a Volkswagen şi să creeze până la 3.000 de locuri de muncă.

Lucrările sunt planificate să înceapă în 2024 şi se preconizează că producţia va începe până în 2027, a spus producătorul auto.

Related posts