Bentley prezintă primele imagini cu viitorul Bentayga

Da mai departe!

Bentley a anunțat detalii despre noul Bentayga – SUV-ul care dă definiția luxului. Cu peste 20.000 de exemplare de Bentayga lucrate manual de la lansarea modelului – mai multe decât pentru oricare dintre concurenții săi – noul Bentayga se bazează pe o poveste de succes incredibilă până în prezent.

Noul aspect exterior adoptă ADN-ul de design Bentley, acum predominant pentru întreaga gamă de modele, oferind mărcii Bentley cea mai modernă familie de produse a unui producător de mașini de lux. Prezentând cea mai recentă tehnologie de bord și un habitaclu și mai primitor, noul model a primit îmbunătățiri semnificative atât la interior, cât și la exterior.

Combinând abilități de grand tourer performant, limuzină de lux, mașină spațioasă de familie și off-roader, noul Bentayga urmează exemplul predecesorului său, oferind cea mai extinsă utilizare a unei mașini aflate astăzi la vânzare.

Mașina care a creat categoria SUV-urilor de lux a fost acum îmbunătățită, devenind superlativul puterii, luxului și ușurinței de utilizare. Proiectat și realizat manual în Crewe, Anglia, extraordinarul Bentayga se bazează pe succesul remarcabil al predecesorului său.

Cu noul Bentayga, repoziționăm vârful segmentului SUV-ului de lux pentru a fi încă și mai sus, și mai departe de concurență. Ne-am ascultat clienții și am adus îmbunătățiri în zonele cele mai importante pentru ei, iar noul Bentayga este o extensie complet modernizată și frumoasă a abilităților și realizărilor modelului inițial.”

Aspectul cheie al noului Bentayga este caracterul său dinamic, care se inspiră din noul limbaj de design al mărcii, introdus de a treia generație Continental GT și de noul Flying Spur. Împreună, cele trei mașini formează o nouă familie care este mai conectată vizual ca niciodată. Stilul îndrăzneț oferă o prezență impunătoare pe șosea, fiecare element al părții din față a mașinii fiind reproiectat pentru un aspect mai curat și mai modern.

Grila în formă de matrice mai mare, mai impunătoare, este acum mai înaltă, în timp ce noua tehnologie inteligentă de faruri cu matrice LED include semnătura Bentley, inspirată din cristalul tăiat. O bară de protecție mai agresivă accentuează caracteristicile de performanță ale mașinii. Ștergătoarele de parbriz încălzite, cu stropire directă și 22 de jeturi de spălare în fiecare braț sunt introduse pentru prima dată pe Bentayga.

În partea din spate, noul Bentayga a suferit o transformare majoră, cu o reproiectare totală a suprafețelor, inclusiv un nou hayon pe toată lățimea, cu noi stopuri încapsulate, în timp ce plăcuța de înmatriculare a fost mutată mai jos, pe bara de protecție, pentru un aspect mai curat. Gurile de evacuare largi și separate nu lasă nicio îndoială că aceasta este o mașină performantă. O creștere de 20 mm a lățimii spatelui aduce beneficii de dinamică și repoziționează roțile în arcadele lor pentru a îmbunătăți postura mașinii. Roțile, în sine, au un design nou, unic pentru Bentayga.

Interiorul foarte apreciat al Bentayga a fost revizuit în mod semnificativ la cel mai recent model. Printre schimbările majore se numără partea centrală a bordului și volanul, bordurile ușilor și scaunele complet noi – acum disponibile cu opțiunea ventilație în spate pentru cabina cu cinci locuri. De asemenea, pasagerii din spate se bucură de un spațiu semnificativ mai mare, zona pentru picioare crescând cu până la 100 mm în funcție de configurație.

Un sistem de infotainment de generație nouă se integrează perfect în tabloul de bord Bentley în formă de „aripă”, lucrat manual, și are un ecran de 10,9 inci cu o grafică edge-to-edge. Display-ul digital complet nou include o grafică dinamică și o super-rezoluție, care se pot configura după preferințele șoferului.

Cele mai noi elemente hardware și software oferă o navigație completă cu hărți prin satelit, căutare online și alte funcții. Wireless CarPlay Apple este oferit pentru prima dată în configurația standard, alături de sistemul pe cablu existent, împreună cu Android Auto (în funcție de piață). Pasagerii din spate beneficiază de introducerea unei noi tablete cu ecran tactil, mai mare, similară cu cea introdusă pe noul Flying Spur.

Întreaga conectivitate a mașinii este îmbunătățită semnificativ, porturile de date USB-C și un încărcător de telefon wireless fiind acum incluse în configurația standard. Noul Bentayga este dotat acum cu un SIM încorporat, la fel ca și cel mai nou model Continental GT, ceea ce înseamnă că funcțiile conectate My Bentley nu mai necesită ca ocupanții mașinii să-și pună la dispoziție propria lor conexiune de date. Serviciile My Bentley, disponibile în mașină și la distanță, reprezintă o gamă de servicii în continuă dezvoltare, disponibilă clienților printr-o aplicație dedicată, atât pe platformele mobile Apple iOS cât și pe Android.

Interiorul luxos poate fi și mai rafinat prin aplicarea a unor ornamente din aluminiu finisat în nuanță închisă disponibile pentru prima dată pe un Bentley, precum și prin aplicarea a două furnire drepte, noi pentru Bentayga: Koa și Crown Cut Walnut. Mulliner Driving Specification adaugă un nou design de matlasare, și noi detalii pentru scaune.

Noul model se va lansa inițial în varianta Bentayga V8, oferind performanțele unui supercar adaptate la utilizarea de zi cu zi, versiunile plug-in Hybrid și W12 urmând să fie lansate anul acesta. Motorul pe benzină cu două turbocompresoare, de 4,0 litri V8, dezvoltă 542 bhp (550 CP) și un cuplu impresionant de 568 lb ft (770 Nm).

Noul Bentayga reflectă calitățile cu adevărat sofisticate și designul altor membri ai familiei Bentley, precum noul Continental GT și noul Flying Spur. Acesta era deja vârful sectorului SUV-urilor de lux, dar acum am ridicat ștacheta mai sus.”

Related posts