Bentley Flying Spur V8, gata de lansare

Da mai departe!

Bentley Flying Spur – considerat drept „cel mai bun sedan de lux din lume” – este acum disponibil cu renumitul și popularul propulsor Bentley V8, ca alternativă la emblematicul W12.

Cercetările din ultimii zece ani arată o schimbare semnificativă a modului de utilizare al Flying Spur cu o tendință de trecere de la proprietarii conduși de șofer către clienții care conduc ei înșiși, cu pasageri care îi însoțesc. Cercetările globale au demonstrat, de asemenea, că peste 40% dintre clienți călătoresc cu pasageri pe scaunele din spate, cel puțin o dată pe săptămână. Aceste date au fost utilizate pentru a dezvolta cea mai recentă iterație a noului grand tourer cu patru uși, accentul fiind pus pe experiența șoferului, păstrând în același timp un habitaclu care combină luxul rafinat cu tehnologia integrată, de ultimă generație.

Flying Spur V8 oferă o experiență care pune și mai mult accentul pe șofer, printr-o agilitate sporită și o notă mai personală a motorului, beneficiind de o autonomie crescută și o reducere a emisiilor de CO2 .

În inima mașinii se află motorul Bentley V8 turbo de 4,0 litri, care produce o putere de vârf de 550 CP (404 kW) și folosește un sistem twin-turbo pentru a atinge cuplul maxim de 770 Nm, la puțin sub 2000 rpm.

Pentru a maximiza economia de combustibil, V8 poate opri patru dintre cei opt cilindri în condiții de încărcare ușoară, atunci când cererea de cuplu este sub 235 Nm și turația motorului este sub 3000 rpm. Schimbarea este imperceptibilă pentru ocupanți – cu timpi de dezactivare de aproximativ 20 de milisecunde (o zecime din timpul necesar pentru a clipi).
Flying Spur V8 este cu 100 kg mai ușor decât versiunea W12, mai agil și mai receptiv, cu o personalitate distinctă. Noul model include cele mai noi tehnologii pentru propulsor și șasiu: Suspensie pneumatică adaptivă; Vectorizarea cuplului prin frână; Controlul dinamicii de condus și Direcția electrică, toate acestea fiind caracteristici standard. În plus, clienții pot adăuga și performanta tehnologie electrică activă anti-ruliu de 48 V a Bentley (Bentley Dynamic Ride) și direcția integrală electronică, pentru o agilitate și mai mare.
Noul Flying Spur, disponibil atât în configurație cu patru locuri, cât și cu cinci locuri, încorporează un portofoliu de mare clasă de echipamente și tehnologii inteligente și intuitive, adaptate șoferului și pasagerilor. Afișajul rotativ unic Bentley este disponibil și pe noul Flying Spur V8, și include Apple CarPlay®, imagini fotorealiste ale hărților și avertizare prealabilă asupra schimbării condițiilor rutiere sau a traficului, prin intermediul serviciului local de informare asupra pericolelor.

Dr. Matthias Rabe, membru pentru inginerie al Consiliului Director comentează: „Pe baza cercetărilor noastre, a feedback-ului clienților și a tendințelor de utilizare ale clienților, noul Flying Spur V8 a fost conceput pentru a se axa pe experiența șoferului, oferind în același timp pasagerilor rafinamentul, confortul și tehnologia așteptate de la o limuzină de grand touring de lux.”

Un motor V8 modern, extrem de eficient
Motorul biturbo Bentley V8 de 4.0 litri produce o putere maximă de 550 CP (404 kW) și atinge cuplul maxim de 770 Nm la puțin sub 2000 rpm, menținând această valoare până la 4500 rpm.

O caracteristică cheie a turbocompresoarelor twin-scroll sunt cele două canale separate, paralele, din carcasa turbinei. Rezultatul este un cuplu ridicat, disponibil la viteze mici. Turbocompresoarele sunt situate în „V-ul” interior al motorului, micșorând distanța parcursă de gazele de eșapament, și permițând un răspuns rapid și o eficiență ridicată.

Turbocompresoarele stochează presiune la deschiderile ușoare ale clapetei, la fel ca un sistem de baraj și rezervor, astfel încât presiunea de amplificare este instantaneu disponibilă atunci când clapeta este deschisă larg, îmbunătățind semnificativ răspunsul clapetei și flexibilitatea motorului. Pentru a rezista la grade de stres și uzură mai mari, pereții cilindrului sunt acoperiți cu fier, folosind un proces de pulverizare cu plasmă atmosferică, creând un strat robust, dar cu o grosime de numai 150 de microni.

Configurația „V” la 90 de grade, arborele cotit transversal și opt cilindri echilibrați oferă motorului sunetul caracteristic și inconfundabil al motorului V8, iar puterea impresionantă asigură un timp de accelerare 0-100 km/h de 4,1 secunde și o viteză maximă de 318 km/h.

Pentru a maximiza economia de combustibil, V8 poate opri patru dintre cei opt cilindri ai săi în condiții de încărcare ușoară, atunci când cererea de cuplu este sub 235 Nm și turația motorului este sub 3000 rpm. Schimbarea este imperceptibilă pentru ocupanți – cu timpi de dezactivare de aproximativ 20 de milisecunde.

Rezultatul este un beneficiu de consum de combustibil pentru client de până la 16%, ceea ce înseamnă, de asemenea, o autonomie crescută, un impact mai mic asupra mediului și etape mai lungi între opririle pentru realimentare.

Axat pe șofer, agilitate sporită
Flying Spur V8 este cu 100 kg mai ușor decât versiunea W12, făcându-l să mai agil și mai receptiv, cu o personalitate distinctă.

Noul model include cele mai noi progrese ale grupului propulsor și ale șasiului; Suspensie pneumatică adaptivă, Vectorizarea cuplului prin frână, Controlul dinamicii de acționare și direcția electrică, toate acestea fiind oferite ca standard.

Flying Spur V8 este echipat cu bare anti-ruliu ușoare, frontale și spate, pentru o manevrabilitate excepțională. În plus, șasiul adaptiv poate avea ca sistem opțional performanta tehnologie electrică activă anti-ruliu de 48 V a Bentley (Bentley Dynamic Ride) și direcția integrală electronică pentru o agilitate și mai mare.

Sistemul Dynamic Ride controlează confortul de deplasare și ruliul, atenuând mișcarea excesivă prin decuplarea roților, cu posibilitatea de a aplica apoi, în numai 0,3 secunde, până la 1300 Nm cuplu anti-ruliu la virare, pentru a menține poziția orizontală și stabilă.

Suspensia pneumatică utilizează arcuri pneumatice cu trei camere, care conțin cu 60% mai mult volum de aer comparativ cu generația anterioară Flying Spur.
Acest lucru permite o mai mare anvergură variației de rigiditate de la nivelurile sportive la confortul unei limuzina de lux, în funcție de modul selectat de șofer.

Direcția integrală electronică opțională este o caracteristică tehnologică complet nouă pentru Flying Spur, care îmbunătățește atât stabilitatea la viteze de croazieră pe autostradă, cât și manevrabilitatea în oraș. În timpul manevrelor cu viteză redusă, sistemul direcționează roțile din spate în direcția opusă roților din față. Acest lucru are ca efect scurtarea ampatamentului, reducerea cercului de virare, creșterea agilității și facilitarea semnificativă a parcării.

În timpul manevrelor la viteze ridicate, sistemul direcționează roțile din spate în aceeași direcție cu roțile din față, sporind stabilitatea și permițând depășirile și schimbările de bandă în siguranță. Direcția integrală electronică înseamnă că nu există nici un compromis între încrederea la viteze mari și confortul la viteză redusă.

O fuziune între design, măiestrie și materiale
Designul exterior îndrăzneț al Flying Spur se bazează pe o viziune nouă și modernă, care este inconfundabilă Bentley. Cu un ampatament mărit cu 130 mm comparativ cu modelul de a doua generație, noul Flying Spur are acum linii mai puternice, mai musculoase, care străbat toată lungimea mașinii.

Clienții pot alege dintre cele șapte culori de vopsea Bentley standard, atent selectate pentru a completa caracterul și liniile mașinii. De asemenea, clienții își pot personaliza limuzina alegând din gama suplimentară extinsă de peste 60 de culori, inclusiv Mulliner și culoare personalizată. Specificația Blackline oferă o alternativă contemporană pentru sistemele de iluminat exterioare, inclusiv o versiune întunecată a mascotei Flying B iluminată opțional, iar pentru o estetică exterioară mai sportivă, noua Styiling Specification completează capacitățile inegalabile ale Flying Spur V8.

Caracteristicile exterioare standard ale noului model V8 includ jantele de 20 inci din aliaj vopsit, cu 10 spițe, emblema V8 pe aripi și patru guri de evacuare pentru eșapament.

Interiorul noului Flying Spur V8 este o demonstrație a expertizei Bentley de creare a unul habitaclu modern de lux și inovație de neegalat. Elegant și unic, modelul oferă scaune extrem de confortabile, în cinci culori de piele și tema de design „Wing” a Bentley pe consola inferioară și pe planșa de bord. Pentru opțiuni suplimentare, opțiunea de culoare adaugă încă 10 culori de piele și două configurații interioare în două tonuri de culoare.

Furnirul orizontal se continuă dinspre bord pe uși, subliniind dimensiunile generoase ale cabinei. Lemnul de nuc Crown Cut este oferit ca standard și utilizează un proces de tăiere dreaptă, pentru a oferi un finisaj contemporan. Gama de opțiuni cuprinde alte șapte tipuri de furnir, plus un finisaj tehnic din fibră de carbon, cu luciu ridicat. Finisajul cu dublu furnir poate fi de asemenea specificat pentru toate tipurile de furnir, adăugând o notă în plus personalizării cabinei, cu finisaj Côtes de Genève disponibil special pentru consola centrală frontală.

Afișaj rotativ Bentley este disponibil și pe noul Flying Spur V8. Când este apăsat butonul de pornire a motorului, secțiunea de furnir din mijlocul tabloului de bord se rotește pentru a dezvălui un ecran tactil de 12,3 inci. A doua față a afișajului are trei cadrane analogice elegante, care arată temperatura exterioară, o busolă și un cronometru. O detoxifiere digitală completă poate fi selectată cu cea de-a treia față, pentru a vă bucura pur și simplu de suprafața din furnir de lemn continuă de jur împrejurul cabinei.

Pe locurile din spate se găsește acum o nouă telecomandă cu ecran tactil, care se integrează aproape invizibil în consolă, dar este ușor de folosit la simpla atingere a unui buton, pentru utilizare la distanță. Aceasta permite accesul la o gamă largă de aplicații, inclusiv controlul tuturor jaluzelelor, funcția de masaj a scaunelor din spate și controlul climatizării din spate și poate fi utilizată pentru pre-selectarea configurațiilor de lumină precum Mood Lighting.

Tehnologie inovatoare mână în mână cu luxul contemporan
Noul Flying Spur încorporează un portofoliu de echipamente inteligente și intuitive, adaptate șoferului și pasagerilor. Un SIM încorporat permite conectarea la serviciile Bentley, fără a mai solicita clienților să furnizeze propria conexiune de date. Serviciile My Bentley în mașină și la distanță reprezintă o gamă continuă de servicii disponibile clienților printr-o aplicație dedicată, prezentă atât pe platformele mobile iOS, cât și Android.

Serviciile de la distanță – în funcție de disponibilitatea regională – sunt accesibile prin intermediul aplicației My Bentley, incluzând o serie de funcții pe care clienții noștri le așteaptă acum – de la „Găsiți mașina” și „Blocați mașina”, până la starea și statisticile mașinii – inclusiv integrarea cu alte funcții, cum ar fi sistemul de pre-încălzire în parcare, atunci când acesta este instalat.

Alte caracteristici prin intermediul sistemului de infotainment al automobilului includ Apple CarPlay®, hărți fotorealiste și avertizare prealabilă asupra schimbării condițiilor rutiere sau a traficului prin intermediul serviciului local de informare asupra pericolelor.

Prin intermediul unei game de echipamente opționale, inclusiv tabletele Rear Seat Entertainment, opțiuni audio până la sistemul Naim pentru Bentley, lider în industrie și chiar și luxul unui refrigerator de băuturi cu spațiu pentru două sticle, cabina din spate a Flying Spur este locul perfect de lucru sau relaxare pe drum.

Noul frigider pentru sticle se află între scaunele din spate, în spatele cotierei centrale. Cu două niveluri de răcire de la + 6 ° C la -6 ° C și o capacitate de șase băuturi răcoritoare de 330 ml, patru sticle de 500 ml sau două sticle de șampanie de 750 ml, permite o selecție de băuturi potrivită oricărei călătorii. Un design complet nou asigură ocuparea unui spațiu mult mai mic decât la generația anterioară Flying Spur, ceea ce înseamnă o intruziune mai mică în vastul spațiu de depozitare de 420 litri din portbagaj.
În cabina din spate, clienții pot specifica, de asemenea, o configurație cu patru locuri, beneficiind de o consolă care se extinde pe toată lungimea cabinei. Configurația cu patru locuri este declarația supremă în materie de design, confort și lux. Consola include un nou suport pentru telecomanda cu ecran tactil de 5 ”, suporturi duble pentru pahare, spații de depozitare suplimentară și opțiunea unui punct de încărcare wireless. Cotiera din spate include un finisaj metalic strălucitor și ascunde două porturi USB și o priză de alimentare de 12v.

Măsuțele de picnic acționate electric, montate în spătarele scaunelor din față, pot fi acționate printr-o singură apăsare de buton. Măsuța, acoperită cu furnir, coboară electric și dezvăluie o suprafață de piele cu o adâncitură pentru instrumentul de scris. Ținând butonul apăsat, măsuța revine, elegant, la poziția sa inițială.

Toate exemplarele de Flying Spur sunt produse la fabrica Bentley din Crewe – prima fabrică pentru producția automobilelor de lux neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, din lume. Comenzile clienților sunt deja active, iar primele livrări urmează să fie efectuate înainte de sfârșitul anului 2020 în Marea Britanie și Europa, alte piețe globale urmând la scurt timp după aceea, în 2021.
Cel mai bun grand tourer de lux cu patru uși din lume și-a intensificat acum puterea de atracție, oferind o atenție suplimentară șoferului și funcții practice, dar fără compromisuri în ceea ce privește luxul sau măiestria.

Related posts