Bentley Continental GT V8 – coupe-ul legendar

Da mai departe!

Pentru AutoReport.ro este primul test cu legendarul Bentley Continental GT. Faimosul coupe de lux britanic a primit o versiune V8 pe care am testat-o și privit-o îndeaproape.
Proiectat și fabricat în Crewe, Marea Britanie, Continental GT V8 combină performanțele orientate către șofer cu un design rafinat și tehnologie de ultimă oră.
Bentley a creat segmentul Grand Tourer de lux în 2003, o dată cu prima generație a modelului Continental GT. Având la bază modelul Continental GT, varianta V8 oferă clienților o gamă unică de abilități Grand Touring.
Emblemă a luxului, a treia generație Continental GT și GT Convertible reprezintă punctul culminant al realizărilor în materie de proiectare și de inginerie ale Bentley. Cu un design elegant, mai sculptat și mai clar definit, corpul și materialele se îmbină pentru a crea limuzine care îți taie respirația.
V8 utilizează, de asemenea, cea mai recentă tehnologie LED Matrix, în timp ce designul farurilor este inspirat de cele mai fine pahare de cristal. Rezultatul este similar cu cel al unei pietre prețioase fațetate, un efect care este intensificat atunci când opțiunea ”lumini de întâmpinare” aprinde treptat farurile atunci când vă apropiați de mașină.
Coupeul de lux are jante de 22 de inch, în două nuanțe, conform specificației Mulliner, cu un branding V8 subtil și un interior artizanal sublim.
Modelul testat de noi are o nunață care îi reflectă perfect tușele de design. Numită Extreme Silver, această culoare se potrivește perfect cu nuanța Beluga a tapiseriei interioare din piele.
Modelul V8 este dotat cu un motor de nouă generație, de patru litri, cu turbocompresor care dezvoltă 542 CP și cuplu de cuplu de 770 Nm. Acesta combină o putere imensă cu o autonomie mai mare, plus un sunet caracteristic pentru un V8, emis prin cele patru guri de evacuare. Propulsorul cu turbocompresoare duble situate în interiorul formei ”V” a motorului, duce mașina la o viteză maximă de 318 km / h și o accelerare de la 0 la100 km / h în 4,0 secunde pentru Coupe.
Performanța transmisiei automate cu opt viteze este completată de o eficiență care rezultă parțial din capacitatea motorului de a dezactiva patru din cei opt cilindri în anumite condiții, fără a compromite experiența de condus. Schimbarea are loc în numai 20 de milisecunde și este imperceptibilă pentru clienți. Tehnologia Stop-Start, care funcționează la viteze apropiate de oprire, este de asemenea disponibilă.
Bentley-ul testat de noi reprezintă compromisul perfect între confort, sportivitate și plăcerea de a conduce o mașină de lux. Comportamentul dinamic este unul pur și simplu ireproșabil.
Interiorul inovator și luxos al Continental GT V8 oferă un rafinament de Grand Touring de neegalat. Acesta integrează materiale naturale, cum ar fi pielea de cea mai bună calitate și furniruri rare, din lemn obținut din surse sustenabile, într-un habitaclu lucrat manual.
Scaunele din piele, ajustabile în douăzeci de poziții, stabilesc noi standarde în industrie în materie de confort și rafinament și sunt monocolore pe modelele GT V8 și GT V8 Convertible. Patru alte opțiuni de combinare a culorilor la interior sunt disponibile opțional, alături de cusături de contrast și tighele manuale încrucișate.
Noul finisaj Crown Cut Walnut împodobește fascia V8 și alte zone, alte diferite tipuri de furniruri rafinate fiind disponibile ca opțiuni. Modelele V8 au, de asemenea, un sistem Bentley Audio cu 10 difuzoare, care oferă o putere de 650 W.
În centrul tabloului de bord se află un panou de bord avansat, complet digital, orientat spre nevoile șoferului, precum și ecranul opțional Bentley Rotating Display. Acesta din urmă are un ecran sensibil de 12,3 inci. Aflat într-o unitate cu trei laturi, Bentley Rotating Display se rotește pentru a dezvălui fie panoul de furnir Piano Black, fie ecranul tactil, fie trei cadrane elegante analogice. Un sistem Bang and Olufsen ne încântă atât cu detaliile ce țin de finisaje cât și cu sunetul.
Dinamica de condus a Continental GT V8 oferă caracterul așteptat de la un Grand Tourer de clasă, împreună cu posibilitatea de a explora gama de performanțe pe care mașina le poate oferi prin intermediul selectorului Bentley Drive Dynamics.
Modurile diferite disponibile oferă clientului o gamă completă de performanțe, de la rafinamentul și confortul neegalat în clasa sa până la manevrabilitatea excelentă în modul Sport.
Continental GT V8 este echipat echipate cu bară anti-ruliu goală, superușoară, față – spate, pentru o manevrabilitate excepțională, iar șasiul adaptiv, avansat din punct de vedere tehnic, creat pentru sistemul inteligent Dynamic Ride Bentley, este de asemenea disponibil ca opțiune.
Sistemul Dynamic Ride controlează confortul la condus și înclinarea laterală, protejând pasagerii de mișcarea excesivă și oferind impresia de precizie fără efort la volanul Continental GT V8.
Suspensia pneumatică utilizează arcuri cu trei camere, care îmbunătățesc și mai mult confortul la condus și caracterul dinamic. Aceasta are rolul de a varia de la rigiditatea modului sport la confortul și rafinamentul unei limuzine de lux, în funcție de modul selectat.
Sistemul activ de tracțiune integrală variază distribuția față-spate a cuplului în funcție de situația din timpul condusului. Continental GT V8 va folosi cât mai mult posibil tracțiunea spate în condiții normale de condus, pentru o eficiență optimă și o performanță dinamică.
Direcția asistată electric oferă un feedback excelent șoferului. Aceasta utilizează o cremalieră cu rată variabilă, permițând un răspuns sporit cu unghiuri de direcție mai mari pentru a ajuta la manevrabilitate, menținând în același timp o stabilitate excelentă la viteze mari. Modelele V8 vin cu o gamă largă de caracteristici de asistare a șoferului, cum ar fi Active Lane Assist, Traffic Jam Assist și Park Assist.
Opțiunea Continuous Damping Control optimizează confortul și manevrabilitatea, prin reglarea constantă a forțelor amortizoare ca răspuns la mișcările vehiculului și la cerințele șoferului. Acest lucru se realizează prin măsurarea continuă a vitezei și a distanței dintre roți și caroserie la fiecare viraj și reglare pentru a optimiza confortul și manevrabilitatea.

Bentley Continental GT III 4.0 V8
Viteza maximă: 318 km/oră
Acceleratie 0-100 km/h s: 4
L/l/î: 4.850/2.187/1.405
Masă proprie: 2.165 kg
Volum Portbagaj: 358 litri
Motor/cilindree: V8 – 3.996 cmc
Putere (CP): 550 la 6.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 770 la 2.000 rpm
Consum mediu: 11 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts