Automobile Dacia începe un program de „plecări voluntare”

Da mai departe!

Automobile Dacia a anunțat începerea unui program de „plecări voluntare”, doritorii primind sume importante în funcție de vechime. Este primul document de acest fel pe care îl vedem și pe care îl emite compania, pănâ acum fiind într-o creștere continuă. Primele se dau în funcție de vechimea în Automobile Dacia sau Grup Renault România

Conform unui document trimis angajaților Automobile Dacia, Direcția de Comunicare Renault Group România anunță că, între 10 și 23 iunie 2022, aceștia se pot înscrie într-un „program avantajos de încetare a contractelor de muncă prin acordul părților”.

Oficialii Dacia menționează în anunț că această măsură este necesară „pentru ameliorarea performanței companiei” și că încetarea contractelor de muncă va avea loc începând cu 1 iulie 2022.

Încetarea de comun acord a contractelor de muncă este recomandată în special salariaților „din perimetrele unde au loc automatizări, robotizări, digitalizări, reduceri/încetări de activitate, finalizări de proiecte, modificări ale structurilor organizatorice care au drept consecință suprimări de posturi și/sau ajustarea echipelor”.

Această formulare a anunțului pare să sugereze faptul că angajații vizați pot pleca voluntar sau pot aștepta să fie concediați, în alte condiții, prin desființarea postului de lucru respectiv.

Totodată, Direcția de Comunicare menționează și că „trecerea în alte posturi de lucru se poate face doar în limita disponibilității acestora”

Cei care acceptă să renunțe la locul de muncă prin acordul părților vor beneficia de prime alocate în funcție de vechimea în cadrul societăților grupului Renault România.

Astfel, angajații cu până la doi ani vechime vor primi, net, 16.000 de lei, în timp ce persoanele cu o vechime cuprinsă între 2 și 4 ani primesc, tot net, 40.000 de lei, cele între 4 și 8 ani – 70.000 de lei.

Așa cum se poate observa, cu cât vechimea este mai mare, cu atât sunt mai importante sumele primite ca bonus. Pentru cei cu vechime între 8 și 12 ani, cei de la Automobile Dacia și Renault România acordă 85.000 de lei, pentru 12 – 16 ani vechime – 105.000 lei, și pentru peste 16 ani vechime – 130.000 de lei.

Pentru salariații înregistrați cu boli profesionale sau accidente de muncă soldate cu invaliditate, compania acordă o sumă de 140.000 de lei, indiferent de vechime.

Documentul arată și că, „odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii iunie, salariații (n.n. – care acceptă plecarea voluntară) vor primi și plata zilelor de concediu de odihnă”.

În plus, ei pot beneficia. la solicitare, până la finalul lui 2022, de reducerea prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă, la cumpărarea unui vehicul nou din gamele Dacia și Renault.

Procesul de plecare voluntară din companie a demarat de pe 10 iunie 2022 cu depunerea cererilor de către angajați. Acest pas va dura până pe 23 iunie. Ulterior, pe 24 iunie, este prevăzută obținerea acordului angajatorului, pentru ca, pe 1 iulie 2022, să înceteze contractul de muncă. Tot pe 1 iulie, celor vizați li se vor acorda și primele menționate.

Oficialii Dacia și Renault notează și că „plata primei, în cuantumurile arătate mai sus, se aplică exclusiv pentru situațiile care se încadrează în calendarul menționat”.

Related posts