Audi vrea să vândă doar modelele scumpe și cu profit mai mare

Da mai departe!

Audi, marca premium din grupul Volkswagen, va elimina din portofoliu modelele cu prețuri mai reduse, în încercarea de a majora veniturile. Astfel, modele precum A1 sau Q2 vor deveni istorie.

Într-o declarație pentru publicația germană Handelsblatt, directorul executiv al mărcii Audi, Markus Duesmann, a menționat că marca premium germană se va reorienta către modelele care generează marje consistente în detrimentul celor mai ieftine.

„Concret, am decis să nu mai construim A1 și nu va exista un succesor nici pentru Q2”, a declarat Markus Duesmann. De altfel, șeful Audi anunțase încă din vara lui 2021 că A1, cel mai mic model al mărcii germane, nu va mai fi produs.

„Nu vom avea un succesor al A1. Știm că în viitor asamblarea de mașini cu motoare cu ardere în segmentele mici va fi destul de dificilă, deoarece costurile vor crește. Prin urmare, vom părăsi segmentul”, declara în iulie Markus Duesmann.

„Am realiniat Audi la ideea de marcă premium. Vom limita gama noastră de modele în partea de jos și o vom extinde în partea de sus”, a explicat Duesmann.

În acest context, SUV-ul compact Q2, care nu se află pe piață decât din 2016, nu va avea un succesor pentru că nu se mai încadrează în planificarea portofoliului și a capacităților de dezvoltare. „Prioritizăm alte segmente”, a spus șeful Audi.

Ca și alte mărci, Audi pare gata să mizeze mai degrabă pe creșterea veniturilor decât pe cea a vânzărilor, detaliu care, într-o perioadă în care majorările de prețuri sunt la ordinea zilei, nu îi va avantaja pe clienți.

Related posts