Audi va produce maşini electrice împreună cu grupul local FAW din China

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen AG, va produce maşini electrice în China, printr-o societate mixtă înfiinţată cu FAW, al treilea şi cel mai vechi grup auto chinez, transmite BBC.

FAW încearcă să câştige teren pe cea mai mare piaţă de vehicule electrice din lume, unde se confruntă cu concurenţa producătorilor locali, cum ar fi Geely şi SAIC.

Noua societate mixtă va produce maşini pur electrice din gama Audi. Facilitatea de 4,6 miliarde de dolari urmează să fie deschisă în 2024 în Chungchun, în nord-estul Chinei, a informat Audi.

China este cea mai mare piaţă din lume pentru Audi, care a vândut aici peste 700.000 de vehicule în 2020. Până în 2025, brandul german de lux vrea ca o treime din maşinile sale vândute pe piaţa chineză să fie electrice.

Audi şi Volkswagen vor deţine 60% din societatea mixtă, iar FAW restul de 40%. FAW a vândut peste trei milioane de vehicule în 2020, inclusiv 200.000 din celebrele sale maşini premium Hongqi. Compania are ca obiectiv lansarea variantei electrice pentru majoritatea modelelor Hongqi până în 2025.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts