Audi preferă să ofere angajaţilor un ajutor unic, scutit de taxe, pentru a-i proteja de inflaţie, în loc să crească salariile

Da mai departe!

Producătorul german de automobile Audi preferă să ofere angajaţilor ajutoare unice, scutite de taxe, în loc de majorări permanente ale salariilor, a declarat directorul său de resurse umane, în timp ce sindicatele din cea mai mare economie a Europei cer salarii mai mari pentru a compensa inflaţia, transmite Reuters.

Puterea de cumpărare a muncitorilor din Germania a fost deja afectată, ca urmare a unei creşteri de 11,6% a preţurilor de consum în octombrie.

Cu toate acestea, angajatorii nu văd prea multe posibilităţi de majorare a salariilor, din cauza costurilor tot mai mari cu materialele şi energia.

Sindicatul german IG Metall a convocat greve în rândul lucrătorilor din industria metalurgică şi electrică, care au început sâmbătă seara la unele companii, acesta cerând majorarea salariilor cu 8% pentru 3,8 milioane de angajaţi din cel mai mare sector industrial din ţară.

Sindicatul a respins o ofertă a angajatorilor, pentru o plată de 3.000 de euro, repartizată pe 30 de luni, ca soluţie temporară pentru a ajuta lucrătorii să facă faţă inflaţiei.

Dar o astfel de plată ar putea fi o modalitate de a ajunge la un acord, a spus directorul de resurse umane al Audi, Xavier Ros, adăugând că răspunsul la creşterea preţurilor de consum cu creşteri semnificative ale salariilor ar dăuna economiei pe termen lung.

”Ceea ce trebuie să discutăm este întrebarea cât de durabilă este o creştere atât de semnificativă a salariului atunci când vorbim de o problemă temporară”, a spus Ros, citat de săptămânalul german Automobilwoche.

Audi, o marcă a grupului Volkswagen, nu este ea însăşi un partener direct în negocierile salariale, dar adoptă rezultatele discuţiilor într-un contract colectiv pentru salarii.

”Situaţia este dificilă şi de aceea înţeleg că aceste negocieri sunt mai complicate decât de obicei”, a adăugat Ros.

Related posts