Audi îşi ajustează producţia din Ungaria, din cauza războiului

Da mai departe!

Grupul german Audi a anunţat ajustarea operaţiunilor de producţie la fabrica sa din Ungaria, care reprezintă un segment important pentru exporturile ţării, deoarece războiul din Ucraina afectează lanţurile de aprovizionare şi vânzările, transmite Reuters.

Invadarea Ucrainei de către Rusia afectează speranţele relansării în 2022 a creşterii industriei auto din Europa Centrală şi de Est, după pandemie, sporind riscurile unei încetiniri mai accentuate a economiei.

Conflictul din Ucraina a înrăutăţit perturbările din lanţurile de aprovizionare şi a dus la majorarea preţurilor la nichel şi paladiu, ceea ce sporeşte presiunile asupra sectorului auto global. Creşterea costurilor cu energia afectează de asemenea lanţurile de aprovizionare.

Preşedintele Audi Ungaria, Alfons Dintner, a declarat la o conferinţă de presă la sediul fabricii din Gyor că a fost deja modificat programul la unitatea care produce motoare şi au fost oprite exporturile către Rusia, în linie cu decizia firmei mamă a Audi, Volkswagen.

Dar impactul asupra uzinei din Ungaria „nu va fi dramatic”, a dat asigurări Dintner, adăugând că unitatea a produs anul trecut 1,6 milioane de motoare. Veniturile fabricii Audi din Ungaria au crescut cu 2,6% în 2021, la 7,7 miliarde de euro.

Related posts