Au fost stabilite finalistele Car Of The Year 2024, pentru prima dată un model chinezesc intră în finală

Da mai departe!

Juriul competiției anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024. Modelul chinezesc intrat în finală se numește BYD Seal.

În ceea ce privește marca BYD, aceasta a fost prezentă pe lista de mașini eligibile cu toate cele patru modele cu care a intrat pe piața din Europa (Atto 3, Dolphin, Han și Seal), dar s-a calificat în finală doar cu Seal, o limuzină electrică cu un design ce amintește destul de bine de Porsche Taycan, dar și de Tesla Model S.

Ca în fiecare an în această perioadă, competiția internațională Car Of The Year (COTY) desemnează cele șapte modele finaliste. Dintre ele va fi ales cel mai bun vehicul – în opinia juriului – care se va afla pe piață în anul următor.

Juriul COTY a decis că, din totalul de 28 de modele intrate în semifinala pentru 2024, șapte își vor disputa titlul în finală.

Cele șapte finaliste sunt, în ordine alfabetică, BMW Seria 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR și Volvo EX30. Pe lnângă modelul chinezesc de la BYD, alte trei automobile care provid integral sau parțial de la producători din afara Europei sunt în acest an în finală.

Related posts