Apple a restrâns planurile pentru viitorul său vehicul autonom şi a amânat lansarea acestuia până în 2026

Da mai departe!

Apple a restrâns planurile sale ambiţioase pentru viitorul său vehicul electric autonom şi a amânat data ţintă de lansare a maşinii până în 2026, a relatat marţi Bloomberg News, citând persoane care au cunoştinţă de acest lucru, transmite Reuters.

Acţiunile producătorului de iPhone-uri au scăzut cu 2,4% în urma informaţiei. Eforturile companiei în domeniul auto, cunoscute sub numele de Project Titan, au svut o evoluţie inconstantă din 2014, când a început să proiecteze un vehicul de la zero.

Apple plănuieşte acum un design mai puţin ambiţios, care va include un volan şi pedale şi va suporta numai capacităţi autonome complete pe autostrăzi, au spus sursele pentru Bloomberg.

Compania intenţionează să dezvolte un vehicul care să le permită şoferilor să efectueze alte sarcini pe o autostradă şi să fie alertaţi cu suficient timp înainte pentru a trece la controlul manual.

Anul trecut, un articol Bloomberg spunea că Apple face eforturi pentru a-şi lansa maşina electrică din 2025 şi îşi reorientează proiectul în jurul capacităţilor complete de conducere autonomă.

Maşina ideală a Apple nu ar avea volan şi pedale şi interioarele ar fi concepute pentru a conduce fără mâini, conform articolului de la momentul respectiv.

Related posts