AFM: 223 de primării s-au înscris până acum în Programul „Rabla Local”

Da mai departe!

Un număr de 223 de primării s-au înscris în aplicaţia informatică a Unităţilor Administrativ-Teritoriale (UAT) care doresc să participe la Programul „Rabla Local”, demarat vineri dimineaţă, potrivit datelor actualizate, publicate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), pe propria pagină de Facebook.

„Astăzi, 21 aprilie 2023, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere în aplicaţia informatică a unităţilor administrativ-teritoriale care doresc să participe în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate. Până în prezent, s-au înscris 223 de primării, fiind în continuare fonduri disponibile în valoare de 53.044.800 lei. După încheierea contractelor de delegare între Administraţia Fondului pentru Mediu şi unităţile administrativ-teritoriale care s-au înscris în program, se va publica pe site-ul instituţiei: www.afm.ro anunţul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice şi sumele alocate pentru fiecare unitate administrativ teritorială”, precizează instituţia.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a dat, vineri, startul programului „Rabla Local”, prin care ar urma să fie casate aproximativ 100.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.

În acest program, unităţile administrativ-teritoriale pot depune cererile de finanţare şi documentaţia aferentă prin intermediul aplicaţiei informatice, puse la dispoziţie de AFM, în perioada 21 aprilie, ora 10:00 – 28 aprilie, ora 23:59.

După finalizarea procedurilor de înscriere de către primării, cetăţenii care vor să caseze maşinile vechi de cel puţin 15 ani se înscriu pe platforma naţională de pe site-ul AFM dedicată programului „Rabla Local” şi predau maşinile poluante la centrele autorizate de dezmembrare.

Ulterior, aceştia vor trebui să transmită certificatul de casare către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV) în vederea radierii maşinii şi vor primi un stimulent pentru casare în valoare de 3.000 de lei.

Programul „Rabla local” are alocat un buget total de 500 de milioane de lei.

Related posts