Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în primele 11 luni cu 6,5%; serviciile de piaţă s-au majorat cu 27,3%

Da mai departe!

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 6,5%, în primele 11 luni din 2022 faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 27,3%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 6,5%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+7,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,0%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,3%).

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 27,3% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+31,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+29,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+28,3%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,1%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+21,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 29,0% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2021.

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+8,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,7%). Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (- 5,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 5,0%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-6,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,2%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,2%). Creşteri s-au înregistrat la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,8%) şi activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+0,8%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,8%.

Datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna noiembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 17,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+27,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,1%). Scăderi s-au înregistrat la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-2,0%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a
autovehiculelor (-0,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 16,3% faţă de luna noiembrie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 28,1% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2021, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+49,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+36,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+32,0%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+21,5%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+16,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2022, a crescut cu 21,1%, comparativ cu luna noiembrie 2021. 

Related posts