Acțiunile Tesla scad după noi tăieri de prețuri și închiderea temporară a unei fabrici

Da mai departe!

Acțiunile producătorului de mașini electrice Tesla scad cu peste 3%, adâncindu-și declinul, deja puternic, din acest an. Din 28 decembrie, Tesla a avut doar o ședință pe plus.

Tesla a redus prețurile la două modele în China, unde se confruntă cu o concurență acerbă din partea rivalilor precum BYD. Investitorii se confruntă, de asemenea, cu vestea unei închideri temporare a fabricii din Germania.

Tesla a redus prețurile de pornire ale Model 3 cu 5,9% și al Model Y cu 2,8%, potrivit rapoartelor publicate vineri de Reuters.

Economia Chinei a avut dificultăți în a-și reveni pe deplin după pandemia globală, chiar și pe fondul eforturilor de stimulare ale guvernului. Datele oficiale publicate vineri au arătat că prețurile de consum au scăzut cu 0,3% în decembrie, pentru a treia lună consecutivă de scăderi. Analistul Alexander Potter, de la Piper Sandler, scrie că „vânzările în China ale Model 3/Model Y reprezintă 8%/24% din volumul total”, deși a mai precizat că Tesla tinde să transfere costurile mai mici către consumatori, prețurile spot la litiu scăzând puternic în ultima vreme.

Acțiunile Tesla au scăzut cu peste 11% până acum în acest an – au înregistrat doar o singură ședință pozitivă din 28 decembrie. Aceste pierderi vin în contextul în care producătorul auto a raportat la începutul lunii livrări în trimestrul al patrulea care au depășit previziunile, dar a fost dat jos de pe piedestalul său de lider mondial în vânzarea de vehicule electrice de către BYD, companie susținută de Berkshire Hathaway.

Related posts