Acţiunile Tesla au crescut marţi cu până la 5% după ce CEO-ul Elon Musk s-a întâlnit cu ministrul de Externe chinez

Da mai departe!

Acţiunile Tesla au crescut marţi cu până la 5%, după ce CEO-ul producătorului de maşini electrice, Elon Musk, aflat în vizită în China, s-a întâlnit cu ministrul de Externe Qin Gang, transmite CNBC. Aceste lucruri se întâmplă în timp ce Beijingul face eforturi pentru a arăta că este deschis pentru afacerile străine şi Musk ar fi semnalat extinderea în continuare a afacerii companiei sale producătoare de maşini în China.

Qin, care a fost până de curând ambasadorul Chinei în SUA, a declarat că ”modernizarea în stil chinezesc”, caracterizată printr-o populaţie uriaşă şi ”prosperitate comună”, va crea ”potenţial de creştere şi o cerere pe piaţă fără precedent”, potrivit unui comunicat al Ministerului chinez de Eterne.

El a adăugat că piaţa de vehicule electrice din China ”are perspective largi de dezvoltare” şi că China va continua să se deschidă şi să creeze un mediu de afaceri mai bine orientat spre piaţă şi bazat pe lege pentru firme străine precum Tesla.

Potrivit declaraţiei Ministerului chinez de Externe, Musk a lăudat poporul chinez şi realizările Chinei.

Tesla se opune ”decuplării” şi este dispusă să continue să-şi extindă afacerile în China, se arată în comunicat.

Acţiunile Tesla au crescut cu 5% la scurt timp după deschiderea pieţelor de marţi, înainte de a atenua ulterior avansul la 2,6%.

Tesla nu a răspuns imediat unei cereri CNBC de a confirma declaraţia Ministerului chinez de Externe.

Întâlnirea dintre Musk şi Qin vine într-un moment de tensiuni continue între SUA şi China cu privire la tehnologie.

Anul trecut, Washington a adoptat restricţii drastice la export pentru cipuri cheie şi echipamente semiconductoare către China, într-o mişcare care ar putea împiedica încercările Beijingului de a-şi stimula industria internă într-o tehnologie critică.

În această lună, autorităţile de reglementare chineze le-au interzis operatorilor ”infrastructurii informaţionale critice” din China să cumpere produse de la producătorul american de cipuri Micron.

Ministrul chinez de Externe a declarat marţi că o relaţie ”constructivă” între SUA şi China este în interesul ambelor ţări şi al lumii.

Din partea Tesla, vizita lui Musk de marţi vine în condiţiile în care compania se confruntă cu o concurenţă sporită şi un război al preţurilor în China.

Tesla a ajustat preţurile maşinilor sale în China, pe fondul unui mediu macroeconomic mai dur în a doua economie din lume.

Declaraţia Ministerului chinez de Externe nu a oferit prea multe detalii despre ceea ce s-a discutat între Musk şi Qin.

China este a doua cea mai mare piaţă a Tesla, iar Musk a căutat să menţină relaţii bune cu Beijingul.

Miliardarul a promis investiţii de-a lungul anilor şi a lăudat tehnologia ţării.

”În opinia mea, China este foarte puternică”, a spus Musk în 2020.

Cea mai mare fabrică de producţie de maşini a Tesla se află în mega-oraşul chinez Shanghai, iar compania a anunţat în aprilie planuri de a construi o altă fabrică la nivel local, pentru a-şi produce sistemul de stocare a energiei Megapack.

Related posts