Rechemări pentru Ford Bronco și Ranger, muncitorii au uitat să pună sau să fixeze niște piulițe

Da mai departe!

Ford Bronco și Ranger rechemate din cauza unor piulițe slăbite sau lipsă. Muncitorii de la fabrica de asamblare din Michigan nu au fixat corespunzător brațul superior de control de la roți.

Ford recheamă 2.416 modele Bronco și Ranger deoarece ar putea avea o piuliță lipsă sau strânsă necorespunzător la articulația sferică ce fixează brațul superior de control frontal de ansamblul fuzetei. Aceasta este o problemă semnificativă, deoarece poate duce la detașarea brațului superior de control și la pierderea direcției.

Ford a aflat pentru prima dată despre problemă în august, când au primit un raport de garanție care indica faptul că brațul superior de control frontal din stânga s-a desprins de fuzeta unui Ranger 2024, care avea doar 468 km parcurși.

Două zile mai târziu, a fost emis un ordin de oprire a livrărilor pentru modelele Bronco și Ranger, deoarece ambele sunt produse la fabrica din Michigan. Pe măsură ce investigația a continuat în septembrie, s-a stabilit că angajații fabricii „nu au fixat brațul superior de control la articulația sferică a fuzetei la anumite vehicule.” De asemenea, investigația a relevat că „priza de reținere și conducere” s-a rupt de trei ori, ceea ce ar fi putut contribui la problemă.

Deși pare că există mai multe cauze posibile, Ford este conștient de cel puțin patru rapoarte de garanție legate de această problemă. Partea bună este că producătorul auto nu are cunoștință de accidente sau răniri.

Rechemarea afectează modelele Bronco 2024-2025 și Ranger 2024 construite între iunie și începutul lunii septembrie. Dealerii vor inspecta vehiculele pentru a verifica dacă lipsesc sau sunt slăbite piulițele. Dacă se constată oricare dintre aceste probleme, întregul ansamblu de articulație sferică și fuzetă va fi înlocuit gratuit.

Scrisorile de notificare urmează să fie trimise proprietarilor pe 28 octombrie. De asemenea, dealerii sunt sfătuiți să nu livreze vehicule până când rechemarea nu este rezolvată.

Related posts