75 de ani de mașini sport Porsche – o poveste de succes

Da mai departe!

În 1948, Ferry Porsche își realiza visul de a crea o mașină sport: împreună cu echipa sa, producea Porsche 356 „Nr. 1” Roadster, marcând nașterea unui brand legendar și punând bazele unei povești de succes de excepție – legenda Porsche. Producătorul de mașini sport va sărbători cea de-a 75-a aniversare în 2023, cu evenimente în întreaga lume și cu Porsche Vision 357.

„75 de ani de Porsche reflectă spiritul de pionierat, pasiunea și visurile. Sărbătorim împreună cu oameni care sunt inspirați de visuri”, spune Oliver Blume, Președintele Comitetului Executiv al Porsche AG. Șirul evenimentelor începe cu expoziția specială „Driven by Dreams. 75 de ani de mașini sport Porsche”, care se deschide pe 27 ianuarie la ”DRIVE. Volkswagen Group Forum” din Berlin și va putea fi vizitată până pe 10 septembrie 2023. Cei interesați vor avea ocazia să descopere detaliile poveștii de succes Porsche și să-și înregistreze propriile visuri și valori folosind un modul digital.

„Driven by Dreams” definește esența mărcii. În plus, sloganul reflectă abordarea cu care oamenii din spatele Porsche lucrează în fiecare zi pentru a îndeplini visurile clienților de pe tot globul. „Suntem mândri de moștenirea noastră. Este baza unui viitor de succes. Asociem moștenirea noastră cu inovația și progresul – și adăugăm continuu momente extraordinare la povestea unică Porsche”, explică Blume.

Călătoria conceptuală către viitor

Porsche Vision 357 – un omagiu adus modelului 356 – este un exemplu excelent în acest sens și poate fi văzut pentru prima dată la Berlin. Cu el, echipa Style Porsche aduce designul monolitic în prezent și sugerează posibilele implementări ale unei viitoare filozofii de design: un exemplu clar este amplificarea semnăturii luminoase, care este atât progresivă, cât și vizionară în felul în care arată către viitor. Conceptul fundamental reflectă interacțiunea dintre tradiție și inovație: cum ar putea arăta astăzi mașina visurilor lui Ferry Porsche?

„Cu Porsche Vision 357, am creat un cadou aniversar foarte special, care subliniază importanța ADN-ului nostru de design bazat pe 356″, spune Michael Mauer, Vicepreședinte Style Porsche. „Studiul este o încercare de a combina în mod coerent trecutul, prezentul și viitorul. Proporțiile amintesc de modelul istoric, în timp ce detaliile reprezintă perspectiva noastră asupra viitorului.” Construit pe platforma lui 718 Cayman GT4 RS cu 368 kW (500 CP), Porsche Vision 357 reprezintă o performanță remarcabilă a mașinilor sport.

Designul a fost o componentă elementară a legendei Porsche încă de la început. Studiile vizionare și mașinile-concept stau la baza unui design inconfundabil și inovator. „Gândirea creativă și de viitor este una dintre responsabilitățile de bază ale Style Porsche. Studiile de concept reprezintă un grup de idei care alimentează designul de mâine”, spune Mauer. „Suntem permanent într-o călătorie conceptuală în viitorul mobilității. Istoria mărcii servește continuu drept sursă de inspirație. Să ne reflectăm tradiția într-un viitor concept car nu este atât de paradoxal pe cât ar părea. Libertatea creativă este, de asemenea, importantă: aici pot apărea idei valoroase, care ne ajută să ne imaginăm o filozofie de design consecventă, în direcții noi inovatoare.”

Alte atracții și locații

Porsche își continuă evenimentele aniversare la Retro Classics, lângă Stuttgart, unde în perioada 23-26 februarie se desfășoară cel mai important târg de cultură auto clasică. Pe 9 iunie, Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen va deschide o amplă expoziție specială. Pe 10 și 11 iunie, Porsche Germania va participa la „Festivalul Viselor” de pe Hockenheimring, la Porsche Experience Center, unde producătorul de mașini sport va expune istoria, prezentul și viitorul mărcii. Vor fi organizate expoziții auto, „Discuții despre vis”, activități live, diverse experiențe tematice și o multitudine de alte momente și experiențe fascinante pentru pasionații Porsche, membrii clubului Porsche, comunitățile de mașini, fanii și clienții de toate vârstele. Vizitatorii mai tineri se vor distra în zona „Kids World”. „Festivalul Viselor” oferă și opțiuni de cazare, cu o zonă special desemnată pentru auto-camping. De asemenea, sportul cu motor va juca un rol major: pe lângă o transmisie în direct a celor 24 de ore de la Le Mans, vor fi transmisiuni de la Porsche Carrera Cup Deutschland, Porsche Carrera Cup Benelux și ADAC GT Masters.

Roadshow-uri și expoziții în întreaga lume

Povestea de succes din „75 de ani de mașini sport Porsche” va fi sărbătorită și la Muzeul de Automobile Petersen din Los Angeles, la expoziția de automobile aflată la cea mai mare altitudine din lume, pe Grossglockner și la Muzeul Elvețian al Transporturilor din Lucerna. Mai mult decât atât, materialele expoziționale de la „Driven by Dreams” vor fi prezentate în peste 60 de destinații din Europa și SUA într-un „Heritage Truck” special conceput pentru anul aniversar. Apogeul activităților la nivel mondial va fi reprezentat de festivalul auto „Rennsport Reunion” din California, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie.

Șaizeci de ani de 911 și 100 de ani de Le Mans

Două alte mari aniversări sunt, de asemenea, sărbătorite în anul jubiliar „75 de ani de Porsche Sports Cars”: 60 de ani de 911 și 100 de ani de 24 de ore de la Le Mans. Încă de la prezentarea sa la Salonul Auto Internațional (IAA) în septembrie 1963, 911 a uimit, iar cu designul său emblematic și experiența de conducere incomparabilă, și-a găsit loc în memoria colectivă a fanilor mașinilor sport din întreaga lume. Organizatorii celei mai renumite curse de anduranță din lume au și ei motive să sărbătorească: pe 10 și 11 iunie vor marca centenarul celor 24 de ore de la Le Mans pe circuitul Sarthe. Fiecare producător de mașini sport visează la succes pe Circuit des 24 Heures du Mans, iar Porsche are o relație deosebit de strânsă cu clasicul francez de anduranță: marca este cea mai de succes la Le Mans, precum și singurul participant care a fost reprezentat la cursa de 24 de ore fără întrerupere, din 1951. În acest timp, compania a acumulat 110 victorii de clasă și 19 victorii generale.

Related posts