5.000 de combinații posibile pentru personalizarea interioarelor Bentley

Da mai departe!

Pe măsură ce vârsta medie a clienților Bentley continuă să scadă, aria de posibilități de personalizare devine din ce în ce mai diversă și mai modernă. Acest lucru este cel mai evident la noua gamă extinsă de opțiuni de furnir disponibile pentru personalizarea interiorului, care permite acum mai mult de 5.000 de combinații posibile care implică furnir vopsit, lemn cu pori deschiși, finisaje tehnice și chiar piatră.

De la primul Bentley din 1921, cele mai bune mașini Grand Tourer din lume au fost construite cu tabloul de bord din lemn. În ultimii ani, modelarea și aplicarea furnirului de lemn sustenabil, produs etic, din interiorul modelelor Bentley au fost recunoscute ca fiind de cea mai înaltă clasă – abilitățile meșterilor de la Bentley Wood Shop sunt identice cu cele ale celor mai buni fabricanți de mobilier de lemn de lux. Modelarea și lustruirea furnirului de lemn la toleranțe măsurate în zecimi de milimetru aduc habitaclului o notă de complexitate, de frumusețe și de lux natural.

Continental GT, de exemplu, este disponibil cu șapte esențe de lemn diferite – fie ca finisaj unic, fie asociat cu Grand Black ca finisaj dual. În plus, prin opțiunea de furnir extins Bentley Mulliner, orice două esențe de lemn pot fi combinate într-un finisaj dublu.

Pentru acei clienți care doresc altceva decât furnirul tradițional de lemn lăcuit, Bentley oferă acum luxul alegerii dintr-o serie de familii de furnir și opțiuni de personalizare Mulliner Personal Commissioning.

Furnirurile din piatră – contrastul absolut

Utilizând tehnologia de ultimă generație, Bentley Mulliner poate prelucra piatra formată în urmă cu peste 200 de milioane de ani și poate crea furniruri de doar 0,1 mm grosime, extrem de ușoare. Acestea au un finisaj natural cu „pori deschiși”, cu o textură de piatră pe care o puteți simți și vedea.

Piatra de ardezie și cuarțit este obținută în mod sustenabil din carierele selectate special din regiunile Rajasthan și Andhra Pradesh din India – o națiune cu o cultură veche și bogată de prelucrare a pietrei. Foliile de piatră sunt desprinse din bucățile mai mari și sunt apoi tratate folosind o rășină specială. În cele din urmă, acestea sunt modelate și finisate manual de către renumita echipa de carosieri Mulliner de la sediul central al Bentley din Crewe, Anglia.

Patru culori diferite de piatră sunt disponibile pentru a completa gama de interioare: Autumn White, Copper, Galaxy și Terra Red.

Furnirurile din piatră, cu finisaj piano și pori deschiși sunt toate disponibile ca finisaje simple sau ca finisaj dublu în combinație cu furnir lucios Grand Black deasupra sau dedesubt – extinzând și mai mult opțiunile clienților.

Furniruri pictate cu finisaj piano – prioritizarea culorilor

Acei clienți care doresc să adauge un strop de culoare fasciilor pot selecta furnirurile Piano vopsite, din gama Bentley Mulliner, care oferă un aspect ultra-modern și completează perfect gama largă de opțiuni de piele disponibile pentru interior. Este utilizată aceeași calitate a furnirului, selectată cu atenție de artizanii Bentley, ca pentru opțiunile de lemn lăcuit, pentru a asigura același finisaj impecabil al suprafeței. Furnirul este apoi șlefuit manual înainte de a fi lăcuit, apoi vopseaua este aplicată cu atenție pentru a asigura un finisaj perfect. După vopsire, furnirul primește o lustruire finală cu lână de miel pentru a obține un finisaj de oglindă.

Bentley Mulliner poate asorta culoarea furnirului vopsit cu oricare dintre cele 88 de nuanțe exterioare diferite ale Bentley sau cu un set de opt culori de interior – Beluga, Burnt Oak, Cricket Ball, Cumbrian Green, Damson, Imperial Blue, Linen sau Porpoise.

Furniruri cu pori deschiși – pentru durabilitate și textură

Pentru cei care doresc să evite luciul suprafețelor lăcuite, Mulliner oferă opțiunea de a folosi furnir cu pori deschiși, care este finisat cu un strat ultra-subțire de lac mat, doar pentru protecție. Furnirurile Liquid Amber, Dark Burr Walnut și Tamo Ash sunt toate disponibile în finisaj cu pori deschiși.

Selectat exclusiv dintre cele mai bune, cele mai expresive exemplare disponibile, furnirul cu pori deschiși este protejat cu doar trei straturi ultra-subțiri de lac, care au împreună doar 0,1 mm grosime. Prin comparație, stratul de lac Bentley High Gloss are o grosime de 0,5 mm și un finisaj lucios și neted. Fiecare strat este aplicat manual și șlefuit între aplicații, asigurându-se aderența lacului la canelurile naturale ale lemnului. Finisajul rezultat este asemănător unei suprafețe ceruite și evidențiază perfect culoarea și textura autentică, naturală a esențelor de lemn.

Această tehnică delicată permite clienților Bentley să simtă direct textura lemnului. Variația culorii și a granulației diferitelor foi de furnir cu pori deschiși oferă unicitate fiecărui interior Bentley.

Finisaje tehnice – pentru o estetică sportivă maximă

Pentru prima dată clienții pot alege acum și un finisaj tehnic. Fibra de carbon lucioasă înlocuiește panourile de furnir pentru a conferi un aer contemporan, tehnic și sportiv interiorului. Un proces de finisare cu rășină optică îmbunătățește aspectul 3D al țesăturii din fibră de carbon, oferind o suprafață geometrică fără întreruperi care se desfășoară de jur împrejurul cabinei, de la o ușă la cealaltă.

Noul Bentayga se bucură de o opțiune unică, disponibilă pentru prima dată într-un Bentley – un finisaj de aluminiu periat în model de diamant, cu nuanță închisă. Evocând designul grilei matriceale Bentley, acest finisaj rafinat este produs printr-un proces complicat de periere cu precizie a aluminiului, din mai multe direcții, pentru a obține un efect tridimensional contemporan.

Related posts