1 milion de vehicule Dacia cu GPL produse

Da mai departe!

Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule cu motorizare mixtă benzină și GPL produse începând din anul 2012. Dacia este în prezent liderul necontestat al pieței GPL la nivel european, fiind singurul constructor care propune, sub emblema ECO-G, motorizări cu carburație mixtă benzină și GPL pe ansamblul gamei sale de modele termice.

Această soluție inovatoare, dezvoltată de ingineria din România pentru a maximiza eficiența vehiculului și a reduce impactul asupra mediului, este complet integrată în uzină, toate specificitățile versiunilor ECO-G fiind prevăzute în dezvoltarea vehiculelor încă din faza inițială de proiectare a modelelor.

În modul de funcționare pe GPL, vehiculele gamei Dacia emit, în medie, cu 10% mai puțin CO2 decât cele echipate cu motorizări pe benzină echivalente.

La nivelul anului 2024, motorizările ECO-G reprezintă 35% din vânzările mărcii Dacia pe piața din România. Logan este modelul cu cea mai mare pondere a comenzilor pentru motorizarea cu carburație mixtă (55%), urmat de Sandero & Sandero Stepway (48%) și Jogger (44%).

Pe plan internațional, principalele piețe pentru gama Dacia ECO-G sunt Italia, Franța, Germania, Spania și Polonia.

Related posts