Opel a prezentat noul Grandland X

Da mai departe!

Opel a prezentat noul Grandland X – modelul vine cu o mulțime de tehnologii de top la bord și spațiu generos pentru până la cinci pasageri. Aceste calități fac din modelul Opel un nou concurent în segmentul în plin avânt al autovehiculelor SUV.

Doar în clasa autovehiculelor compacte, ponderea modelelor SUV a crescut de la șapte la sută în 2010 la aproape 20 la sută astăzi. Aspectul atletic al modelului Grandland X cu lungime de 4,48 metri se remarcă prin dimensiuni exterioare precise, cu linii atletice și console scurte. Acest SUV compact își poate expune propriul stil datorită finisajului opțional în două culori. Opel Grandland X va avea premiera mondială la Salonul Internațional Auto de la Frankfurt (14 – 24 septembrie 2017).
Perfect echipat și bine poziționat, noul Grandland X va fi lansat pe piață în toamnă, ca cel de-al treilea membru al familiei Opel X. Se alătură fraților săi Opel Crossland X și Opel Mokka X, ambii având o lungime mai mică cu aproximativ 20 de centimetri. În același timp, Grandland X extinde portofoliul amplu al Opel în segmentul foarte popular al autovehiculelor compacte, ce include modele de la Astra la Zafira.
Portofoliul de funcții de asistență și confort al modelului Grandland X este Tempomatul adaptiv cu detectarea pietonilor și Frânarea automată de urgență, Sistemul de detectare a somnolenței șoferului, Sistemul avansat de asistență la parare și Camera video de 360° sunt doar câteva dintre atracțiile acestui autovehicul. Scaunele ergonomice cu certificare AGR (Campania pentru un spate sănătos),volanul încălzit, scaunele față și spate cu încălzire și hayonul care se deschide prin simularea unei mișcări de lovire cu piciorul sub bara de protecție spate asigură confort maxim. Opel ofer[ pe noul model sistemul IntelliLink și asistentului personal de service și conectivitate Opel OnStar, ce include acum și servicii noi, cum ar fi rezervarea de camere de hotel și căutarea unui loc de parcare. Smartphone-urile pot fi încărcate chiar și wireless prin inducție. Opel își menține și de această dată poziția de lider în domeniul tehnologiei de iluminare, dotând modelul Grandland X cu Sistemul de iluminare frontală adaptivă AFL LED. Funcții cum ar fi iluminarea în viraje, asistentul pentru faza lungă și reglarea automată a fasciculului garantează iluminarea optimă a drumului, asigurând plăcerea condusului chiar și pe întuneric.
Sistemul electronic opțional de control al aderenței, în special cu ajutorul pneurilor M&S (de iarnă), asigură o tracțiune optimă în diverse situații de conducere. Șoferul poate să aleagă dintre cinci moduri de conducere. Sistemul adaptează apoi distribuția cuplului către roțile din față, permițând patinarea roților dacă este necesar și transmisia automată reglează punctele de schimbare a treptelor de viteză, precum și răspunsul accelerației. Acest lucru asigură o tracțiune optimă și o manevrabilitate stabilă, indiferent dacă Grandland X rulează pe zăpadă, noroi, nisip sau suprafețe umede.
Cu dimensiunile sale de 4.477 de milimetri lungime, 1.844 de milimetri lățime și 1.636 de milimetri înălțime, noul Opel Grandland X este un SUV modern și robust. În față, deasupra scutului de protecție, grila susține sigla Opel.

Opel Grandland X 2

Opel Grandland X

Opel Grandland X 1

Related posts