Grupul Renault raportează creșteri în trimestrul 3, pe o piață în declin

Da mai departe!

Renault Group anunță o creștere a cifrei sale de afaceri atât la nivelul trimestrului al treilea al anului curent, cât și pe ansamblul primelor nouă luni din 2024. Totodată, Grupul își reconfirmă obiectivele sale pentru întregul an 2024.

În primele 9 luni ale anului 2024, cifra de afaceri a Renault Group se ridică la 37,7 miliarde de euro, în creștere cu +0,8 % față de aceeași perioadă din 2023 și cu + 3,7 % la rate de schimb constante. Cifra de afaceri a perimetrului Automobile se ridică la 33,7 miliarde de euro, în scădere cu 1,5% față de aceeași perioadă din 2023 și în creștere cu + 1,1% la rate de schimb constante.
În trimestrul al 3-lea, cifra de afaceri a Renault Group se ridică la 10,7 miliarde de euro, în creștere cu + 1,8 % față de aceeași perioadă din 2023 și cu + 5,0 % la rate de schimb constante. Cifra de afaceri a perimetrului Automobile se ridică la 9,3 miliarde de euro, în scădere cu -0,5 % față de aceeași perioadă din 2023 și în creștere cu 2,6% la rate de schimb constante.


Evoluție favorabilă a brandurilor Renault Group
Marca Renault se află pe locul al 3-lea în Europa pe piața vehiculelor de persoane (VP), pe locul 1 pe piața VU (vehicule utilitare) și pe primul loc pe piața auto din Franța.
Clio ocupă locul al 2-lea în clasamentul celor mai vândute modele din Europa, pe toate canalele de distribuție.
Marca Dacia ocupă locul al 9-lea în Europa pe piața vehiculelor de persoane (VP) și se află pe podiumul european în ceea ce privește vânzările de autoturisme către clienții privați. Sandero este modelul cel mai bine vândut din Europa, indiferent de canalul de distribuție.
Marca Alpine înregistrează o creștere puternică, de două cifre, de la începutul anului, în așteptarea lansării de noi modele.
Renault Group își reconfirmă perspectivele financiare pentru anul 2024: o marjă operațională de ≥ 7,5 % și un Free cash flow de ≥ 2,5 miliarde de euro.
Serviciile de mobilitate au contribuit cu 14 milioane de euro la cifra de afaceri din trimestrul al treilea din 2024, comparativ cu 11 milioane de euro în perioada similară din 2023.
Mobilize Financial Services a realizat venituri de 1.340 milioane de euro în trimestrul al treilea din 2024, în creștere cu 21,6 % față de perioada similară din 2023, datorită creșterii ratelor dobânzilor și creșterii cu 8,5% a activelor productive medii (56,5 miliarde de euro) comparativ cu trimestrul al treilea al anului 2023.
„Cifra de afaceri din trimestrul al treilea începe să beneficieze de ofensiva noastră fără precedent în materie de produse, cu 10 lansări de vehicule noi în acest an, reprezentând 18% din facturările trimestriale. Această tendință va continua și în perioada următoare, odată cu introducerea treptată a noilor modele pe piețele respective și se va accelera și mai mult datorită celor 7 noi lansări planificate pentru 2025.
Această gamă atractivă și competitivă, compusă atât din vehicule electrice, cât și din vehicule termice și hibride, demonstrează capacitatea noastră de a ne adapta indiferent de ritmul de tranziție la vehiculele electrice. Gama noastră rămâne un element cheie al performanței Grupului, alături de reducerea costurilor.
În acest mediu solicitant, ne accelerăm transformarea profundă, bazându-ne pe echipe pe deplin angajate pentru a ne îmbunătăți agilitatea și pentru a construi evoluția noastră viitoare” – a declarat Thierry Piéton, Director Financiar Renault Group.

Related posts