Porsche Taycan are un recall care se va rezolva abia în 2025 – bateria poate cauza un scurt circuit

Da mai departe!

Noua rechemare Porsche Taycan înseamnă că ești blocat cu încărcarea până la 80%, iar problema se va rezolva doar în 2025. Porsche va înlocui gratuit orice celule defecte ale bateriei, dar nu până în primul trimestru al anului 2025.

Porsche recheamă un total de 27.720 de unități ale modelului Taycan din 2020-2024 din cauza unui potențial scurtcircuit în modulele bateriei. În acest timp, unii proprietari vor fi sfătuiți să limiteze încărcarea bateriei vehiculului electric (EV) la un modest 80% până când reparația va fi finalizată – deși această soluție nu este așteptată să fie disponibilă până în primul trimestru al anului 2025.

Astfel, în următoarele luni, aceștia vor avea parte de o experiență de condus „mai puțin electrizantă” în timp ce așteaptă ca Porsche să rezolve problema.

Conform documentelor de la NHTSA, modelele Porsche Taycan afectate au fost produse între 21 octombrie 2019 și 1 februarie 2024, toate având pachete de baterii furnizate de LG și fabricate în Polonia. Se pare că LG se confruntă cu mai multe rechemări în ultima perioadă.

Unele modele Taycan pot experimenta un scurtcircuit în modulele bateriei, care ar putea duce la un „eveniment termic.” Pentru a evita această problemă, Porsche sugerează proprietarilor să își încarce vehiculele electrice la o capacitate maximă de 80% până la finalizarea reparației.

Din păcate, o soluție finală nu va fi disponibilă până cel puțin în primul trimestru al anului 2025, lăsându-i pe proprietari să aștepte cel puțin trei luni înainte ca vehiculele lor electrice să fie complet reparate. Între timp, Porsche va monitoriza modelele Taycan afectate fie de la distanță, fie prin intermediul dealerilor locali și va notifica proprietarii care trebuie să își limiteze capacitatea de încărcare la 80%.

Porsche estimează că defectul va fi prezent în toate cele 197 de exemple incluse în rechemarea ARB5, precum și într-un procent estimat de 2% din celelalte 27.527 de modele Taycan afectate de rechemările ARB6 și ARB7.

În orice caz, Porsche va inspecta modulele bateriei pentru întreaga populație de modele Taycan afectate, verificând posibilele defecte. Când vor fi detectate anomalii, Porsche va înlocui modulele defecte ale bateriei de înaltă tensiune gratuit.

După analiza realizată, compania va instala, de asemenea, un software de diagnosticare la bord, conceput pentru a detecta viitoarele anomalii ale bateriei. Dacă sistemul va găsi noi probleme, va afișa un mesaj de avertizare pentru șofer și va limita automat capacitatea de încărcare la 80% – sau chiar la 50% – până când modulele defecte vor fi reparate.

Proprietarii modelelor Porsche Taycan afectate vor fi notificați prin poștă începând cu 29 noiembrie 2024. Orice vehicule afectate de rechemări anterioare vor necesita, de asemenea, aplicarea acestui nou remediu.

Related posts