Hyundai și Kia lucrează cu Samsung la un sistem de infotainment de nouă generație

Da mai departe!

Cele mai mari companii din Coreea de Nord, lucrează la un proiect comun: un sistem de infotainment foarte perfromant. Printre altele, proprietarii vor putea controla dispozitivele inteligente Samsung pentru acasă direct din vehiculele lor.

Hyundai, Kia și Samsung vor colabora pentru un sistem de infotainment de nouă generație, care va lega fără întreruperi viitoarele vehicule definite prin software ale producătorilor auto cu smartphone-urile.

Cele trei companii au început lucrul la noul sistem de infotainment și la un ecosistem deschis de mobilitate, alături de centrul global de software al Hyundai Motor Group, 42dot. Viitoarele vehicule vor fi conectate fără întreruperi la ecosistemul „SmartThings” al Samsung, folosind o platformă Internet of Things (IoT), ceea ce înseamnă că proprietarii vor putea opera dispozitive inteligente Samsung din vehiculele lor.

De exemplu, șoferii vor putea controla wireless aparatele de aer condiționat Samsung și alte dispozitive inteligente pentru casă. Similar, parteneriatul va permite șoferilor Hyundai și Kia să acceseze „SmartThings Find”, un serviciu global de urmărire a vehiculelor bazat pe crowdsourcing, care folosește datele a sute de milioane de dispozitive Samsung Galaxy. Dacă un viitor Hyundai sau Kia este furat, acesta ar putea fi găsit oriunde în lume folosind această tehnologie.

„Prin colaborarea noastră cu Hyundai și Kia, clienții vor experimenta conveniența SmartThings nu doar acasă, ci și în vehiculele lor, transcenzând spațiul,” a declarat Paul Cheun, președintele și directorul tehnologic al Diviziei DX a Samsung. „Vom continua să extindem ecosistemul SmartThings, oferind noi stiluri de viață și valoare unui număr și mai mare de clienți.”

Hyundai și Kia planifică, de asemenea, să introducă periodic noi servicii pentru proprietari, pentru a „face toate experiențele zilnice centrate pe utilizator.” Se va stabili și o nouă piață de aplicații pentru vehiculele definite prin software. O extindere a platformei SmartThings este în curs și va permite monitorizarea sănătății ocupanților în vehicul prin dispozitivele și wearables Galaxy, cum ar fi smartwatch-urile.

Sistemul de infotainment de nouă generație va fi dezvăluit în 2026, deși nici Hyundai, nici Kia nu au precizat când va fi introdus în mașinile de serie.

„Scopul nostru este de a îmbogăți experiența de mobilitate a clienților Hyundai Motor și Kia, oferind servicii personalizate care depășesc transportul, integrând vehiculele fără întreruperi cu smartphone-urile,” a adăugat Chang Song, președintele și șeful Diviziei de Platforme Avansate pentru Vehicule a Hyundai Motor Group.

Related posts