Consiliul Concurenței analizează preluarea de către Autoklass Center a unor activități destinate mărcilor Volkswagen

Da mai departe!

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Autoklass Center S.R.L. intenționează să preia de la Tess S.R.L. activitățile de distribuție, service și agenție pentru mărcile Volkswagen Autoturisme, Volkswagen Autovehicule Comerciale și DasWelt Auto, informează instituția prin intermediul unui comunicat transmis redacției.

Astfel, Autoklass Center va prelua activitățile de comercializare cu amănuntul de autovehicule și autoutilitare ușoare marca Volkswagen, respectiv autovehicule rulate, activitatea de comercializare de piese de schimb și accesorii originale marca Volkswagen, respectiv piese de schimb și accesorii aftermarket (realizate de alți producători decât cei care fabrică piesele considerate originale), precum și furnizarea de servicii de întreținere și reparații.

Autoklass Center S.R.L. este un dealer auto, cu o rețea de showroom-uri și service-uri auto în întreaga țară. Compania este parte din Grupul Perini, care controlează companiile din portofoliul Romstal. Tess S.R.L. este dealer autorizat pe zona Brașov – Sibiu pentru grupul german Volkswagen.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Related posts