Michelin mută locuri de muncă din Marea Britanie în România, după ce anterior a mutat producție din Polonia în țara noastră

Da mai departe!

Producătorul francez de anvelope Michelin mută locuri de muncă din Marea Britanie în România, după ce la începutul acestui an a mutat producție de anvelope din Polonia în țara noastră, scrie BBC.

Michelin și-a anunțat angajații din orașul britanic Stoke-on-Trent, situat între Manchester și Birmingham, că mută mai multe posturi în străinătate. Mai precis, grupul Michelin are în vedere mutarea a 39 de posturi din centrul de contact cu clienții în Polonia până în septembrie anul viitor. De asemenea, compania a precizat că intenționează să transfere 22 de funcții din cadrul departamentului de servicii pentru întreprinderi la un sediu din România până la sfârșitul anului viitor.

Firma a declarat că va întreprinde consultări cu personalul pentru a minimiza numărul de concedieri. „În conformitate cu valoarea de bază a Michelin de respect pentru oameni, bunăstarea angajaților săi va fi o parte fundamentală a procesului”, a declarat compania. „Michelin se va asigura că angajații afectați sunt primii care vor fi informați cu privire la încheierea acestor discuții.”

Michelin a adăugat că piețele foarte competitive din Europa îi cer să „extragă cât mai multă valoare de pe piață”, continuând în același timp să lucreze la modalități de a rămâne profitabilă în Regatul Unit și Irlanda.

Amintim că în luna aprilie Michelin a anunțat că intenționează să închidă fabrica de anvelope pentru camioane din Olsztyn, într-o mișcare care a stârnit îngrijorare în întreaga Polonie, și va muta producția în România, potrivit polanddaily24.

Simona Lupică, PR Manager Michelin Central Europe & Central Asia, a declarat atunci că fabrica Michelin din Olsztyn trece printr-o transformare tehnologică pentru a răspunde mai bine tendinţelor pieţei de anvelope pentru camioane şi autoturisme, investiţiile fiind dedicate modernizării unităţii de producţie a anvelopelor pentru autoturisme şi camionete, pentru a permite înlocuirea unei părţi a liniei de producţie curente cu tehnologie actualizată. „În plus, Michelin a decis să închidă treptat activitatea de producţie a anvelopelor pentru camioane în fabrica din Olsztyn, pană la sfârşitul lunii decembrie 2024. Fabricile din Aranda (Spania n.r.), Alessandria (Italia n.r.) şi Zalău îşi vor utiliza capacitatea disponibilă şi vor răspunde cerinţelor pieţei. Aceste transferuri vor permite echilibrarea capacităţii de producţie a anvelopelor pentru camioane în fabricile din Europa, care vor putea produce volumele necesare pieţei în anii următori”, a precizat Simona Lupică.

Circa 430 de persoane lucrau în fabrica din Olsztyn, Polonia, la producția de anvelope pentru camioane.

Surse locale au afirmat că linia de producție de anvelope pentru camioane va fi relocată în România, unde costurile de producție sunt, probabil, mai mici.

În România, Michelin și-a început activitatea în august 2001 și are în prezent aproximativ 5.000 de angajați, trei uzine – două la Zalău și una la Florești – și o rețea comercială.

Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operațiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croația, Bosnia, Macedonia, Muntenegru și Serbia.

Related posts